Французький томатний соус

Французький томатний соус можна приготувати вдома з кількох простих інгредієнтів: помідорів, цибулі, вершкового масла, лаврового листка, чебрецю, петрушки і спецій. Секрет його успіху полягає в повільному приготуванні на слабкому вогні, що забезпечує потрібну густоту та ідеальний кінцевий результат.
Інгредієнти:

  • Томати 800 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло вершкове 40 г
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Чебрець, гілочка 3 шт.
  • Петрушка, гілочка 3 шт.
  • Цукор 5 г
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Приготування:

    Помідори помийте, занурте в кип’яток на 1 хвилину, очистіть від шкірки і дрібно наріжте. Чебрець і петрушку помийте і обсушіть. Цибулю очистіть і дрібно нашаткуйте.

    У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло, покладіть цибулю і обсмажте до м’якості. Потім додайте помідори, гілочки чебрецю і петрушки, лавровий лист, сіль, цукор і перець. Перемішайте і готуйте на маленькому вогні, поки не випарується рідина (10-15 хвилин).

    Потім видаліть зелень, а соус збийте занурювальним блендером до однорідності.

    Джерело

    Читайте також  Абрикосове варення половинками

    Be the first to comment

    Leave a Reply