Готуємо китайські пельмені

Пельмені, напевно, люблять усі. А осб коли ми чуємо щось про китайську кухню, не рідко насторожуємося. Але не цього разу – обіцяємо, буде смачно!
Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 375 мл води
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 ст.л. соняшникової олії
  • ріпчаста цибуля
  • 300 г свинини
  • 400 г пекінської капусти
  • 2 шт зеленої цибулі
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 0,5 ч.л. цукру
  • 3 зубчики часнику, 1 ч.л. імбиру, 1 ст.л. соняшникової олії, 1 ст.л. кунжутного масла.
  • Приготування:

    Почни з начинки. Дрібно наріж капусту і склади в чашу. Посоли, злегка примни і дай настоятися доти, поки вона не пустить сік.

    Сік відіжми і проціди в чашку об’ємом 380 мл.

    Наріж цибулю, кінзу і натри імбир.

    Перекрути м’ясо.

    Змішай всі інгредієнти, додай соєвий соус і перемішай. Видави в начинку часник, а зелену цибулю поклади зверху і вилий на нього кунжутне масло.

    Ще раз перемішай і додай крохмаль.

    Накрий начинку плівкою і постав на годину в холодильник.

    Переходь до приготування тіста. У чашку з капустяним соком додай воду.

    Закип’яти воду, додай сіль і масло.

    Просій борошно, зроби в ньому поглиблення і влий окріп.

    Перемішуй тісто спочатку виделкою, а потім руками.

    Зроби з тіста кулю, накрий пінкою і залиш на 10 хвилин.

    Розділи тісто на чотири частини. З однієї сформуй ковбаску, роздягли її на 11 кульок.

    З кульки тесту сформуй корж. Зверни увагу на те, що краї коржа повинні бути тонше ніж центральна частина.

    Коли все коржі будуть готові, склади їх і накрий плівкою.

    Візьми два, поклади начинку в центр кожної і сформірйй шви.

    Заготовки складовій на подпиленний борошном дошку.

    Розігрій сковороду, додай 2 ст.л. масла, виклади пельмені швом вгору.

    Читайте також  Гречаний суп з грибами

    Близько трьох-п’яти хвилин смаж дно пельменів.

    Влий на сковороду гарячу воду, так, щоб пельмені були покриті майже на половину і накрий кришкою.

    Через п’ять хвилин, коли вода повністю випарується зніми з вогню.

    Готові пельмені виклади на тарілку.

    Джерело

    Be the first to comment

    Leave a Reply