Зелений суп з капусти

У знаменитому португальському кальдо верде використовують листову капусту і ковбасу чоризо, яку можна замінити звичайною домашньою ковбасою з додаванням щедрою порції меленої паприки.
Інгредієнти:

  • 3 ст. л. олії
  • 1 велика ріпчаста цибулина
  • 200 г домашньої ковбаси
  • 4 зубчики часнику
  • ¼ ч. л. червоного перцю
  • 1 ст. л. паприки
  • 300 г картоплі
  • 300 г капусти
  • 1/2 скл. білої консервованої квасолі
  • сіль, мелений чорний перець
  • сік половини лимона, 8 стаканів води.
  • Приготування:

    Нагрійте 2 столові ложки олії на середньому вогні у великій каструлі з антипригарним покриттям або чавунці. Додайте нарізаний великими кубиками цибулю і ковбасу кільцями товщиною в 1,5 см. Пасеруйте, поки цибуля не стане м’яким, — близько 8 хвилин. Додайте подрібнений часник, червоний перець, паприку і продовжуйте готувати 1-2 хвилини.

    Додайте воду і картоплю, збільште вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть до готовності картоплі — 10-15 хвилин.

    Покладіть у каструлю тонко нашатковану капусту і квасолю і залиште на вогні 5-7 хвилин. Приправте сіллю і перцем за смаком, вимкніть вогонь і через 5 хвилин доповніть лимонним соком і олією, що залишилися. У Португалії цей суп часто подають у видовбаному окрайці хліба або з скибками білої випічки.

    Джерело

    Читайте також  Сирні галушки на Різдво і просто для сніданку

    Be the first to comment

    Leave a Reply