Веганський «м’ясний рулет»

Поживний і апетитний, цей рулет підходить для усіх, зокрема й для тих, хто не вживає продукти тваринного походження. Ви можете нарізати його скибочками й подати як смачну закуску до столу, якщо у вас є гості-вегани.
Інгредієнти:

  • Сочевиця зелена 200 г
  • Цукіні 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Зелена цибуля, пучок 1 шт.
  • Розмарин, гілочка 1 шт.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Панірувальні сухарі 50 г
  • Оливкова олія 30 мл
  • Сіль за смаком.
  • Спочатку промийте сочевицю, а потім відваріть її у воді з дрібкою солі 15 хвилин. Злийте воду і відкладіть убік.

    Картоплю почистьте, наріжте скибочками й відваріть у воді протягом 20 хвилин. Злийте воду, пюруйте і теж відкладіть.

    Помийте моркву і цукіні, моркву почистьте. Овочі наріжте кубиками. Помийте і подрібніть зелену цибулю.

    Перекладіть усі овочі й зелень в сковороду і додайте олію. Покладіть подрібнений розмарин і дрібку солі. Готуйте 10 хвилин. Овочі повинні залишатися твердими.

    Перекладіть сочевицю в миску і перебийте її на пюре, не надто однорідне, за допомогою занурювального блендера.

    Додайте овочі, картопляне пюре і приправте двома столовими ложками соєвого соусу. Все добре перемішайте. За потреби додайте сіль.

    Перекладіть суміш на лист пергаментного паперу, змащений олією. Надайте їй форму рулету і рясно посипте панірувальними сухарями. Полийте рулет олією і загорніть у пергаментний папір. Помістіть його на деко і випікайте при температурі 180°C близько 35 хвилин.

    Вийміть рулет з духовки, дайте йому охолонути, а потім зніміть пергаментний папір. Наріжте веганський «м’ясний рулет» скибочками й подавайте із соусами на ваш вибір.

    Джерело

    Читайте також  Борщ з зеленим горошком

    Be the first to comment

    Leave a Reply