Свинина з яблуками у мультиварці

Якщо вам подобається добре підрум’янена, але водночас м’яка і соковита свинина, то цей рецепт для вас. Сік, який пускають яблука у процесі приготування, дає страві правильну нотку кислої солодкості. Ви можете лишити яблука великими шматочками, а можете пюрувати для більш елегантної подачі.
Інгредієнти:

  • Олія соняшникова 1/2 ст. л.
  • Свинина 500 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яблука 3 шт.
  • Курячий бульйон 150 мл
  • Діжонська гірчиця 1 ст. л.
  • Шавлія 10 г
  • Сметана 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком.
  • Свиняче філе помийте, обсушіть і наріжте медальйонами. Цибулю почистьте і подрібніть.

    Включіть мультиварку на режим «Тушкування». Розігрійте олію у великій сковороді, обсмажте медальйони зі свинини з кожного боку по 2 хвилини, поки вони не набудуть золотавого кольору. Покладіть у сковороду подрібнену цибулю і обсмажте протягом декількох хвилин, потім додайте бульйон і гірчицю та перемішайте. Перекладіть свинину та соус у чашу мультиварки.

    З помитих яблук видаліть серцевину і наріжте їх на четвертинки, покладіть у чашу мультиварки з подрібненою шавлією. Приправте чорним перцем. Готуйте у повільному режимі протягом 2 годин, поки м’ясо не стане м’яким. Потім додайте сметану і перемішайте. Залиште у чаші мультиварки на 10 хвилин доходити.

    Джерело

    Читайте також  Морквяно-гречані кекси

    Be the first to comment

    Leave a Reply