Штрудель по-одеськи

Розкриваємо секрет: використовуйте окріп, а не теплу воду, та не жалійте олії.
Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 4 склянки
  • Окріп 1 склянка
  • Олія 1 склянка
  • Цукор 1 ст. л.
  • Сіль 1/6 ч. л.
  • Для начинки:

    Яблука 1 кг
    Цукор 0.5 склянки
    Родзинки 50 г
    Кориця мелена 2 ст. л.

    Для посипки:

    Цукор 2 ст. л.
    Кориця мелена 1 ст. л.
    Лимонна кислота 1/4 г.

    Приготування:

    Ввімкніть духовку на 200 градусів.

    Закип’ятіть чайник. Борошно просійте в миску через сито для насичення його киснем. Родзинки залийте окропом, щоб вони добре розпарились, залиште на 15 хвилин.

    У борошні зробіть заглиблення, посоліть, додайте цукор, олію та окріп. Добре розмішайте та замісіть надзвичайно м’яке та еластичне тісто. Накрийте тісто рушником та відставте на 20-25 хвилин.

    Яблука вимийте, очистіть від шкірки, розріжте на 4 частини та вийміть з кожного серцевину. Наріжте на досить тонкі скибочки, товщиною 0,5-0,8 см.

    Тісто трохи обімніть, розділіть на 4 частини, робочу поверхню присипте борошном та розкатайте кожну з частин в тонке коло. За допомогою кулінарного пензля змажте олією.

    Цукор змішайте з корицею. На тісто викладіть яблука, додайте родзинки та цукрову суміш. Згорніть в рулети. Має вийти 4 рулети. Деко змажте олією та покладіть туди штрудель.

    Підготуйте посипку: змішайте 2 ст.л. цукру, 1 ст.л. кориці та ¼ ч.л. лимонної кислоти.

    Змастіть рулети вершковим маслом та посипте фірмовою посипкою за смаком.

    Поставте деко у духовку та випікайте протягом 40-50 хвилин при 200 градусах. Тісто має бути ніжно-золотавого кольору.

    Джерело

    Читайте також  Суп з булгуром і фрикадельками