Рецепт українських вареників з картоплею та шкварками на пару

Пишні, ніжні і пухкі вареники на пару з картоплею – не сумніваємося, що ця апетитна дієтична українська страва стане однією з улюблених у твоїй родині.

Інгредієнти:

  • 200 мл сироватки
  • 1 яйце
  • 300-350 г борошна
  • 2 ст. ложки олії
  • 1 ч. ложка соди
  • щіпка солі
  • 400 г картоплі
  • 100 г солоного сала
  • 1 цибулина
  • кріп
  • 2 ст. ложки олії, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком.
  • Приготування:

    Розбовтай яйце і змішай з сироваткою. Додай просіяне борошно, змішане з содою і сіллю, перемішай і в процесі замісу тіста додай олію. Вимішуй тісто доти, поки воно не перестане прилипати до рук. Потім залиш тісто на 30 хвилин, накривши його серветкою.

    Дрібно поріж цибулю. Сало поріж маленькими кубиками і обсмаж його на повільному вогні і дістань шкварки. На отриманому смальці обсмаж цибулю до рум’яного стану.

    Картоплю почисти і відвари в підсоленій воді. Зроби пюре, додавши частину засмажки, подрібнений кріп, перець і сіль. Начинку остуди, і можна приступати до ліплення вареників.

    Сформуй із тіста невеликі кульки і розкачай із них коржики. У кожен коржик поклади начинку і защипни вареник.

    Якщо ти готуєш вареники на пару, то скористайся спеціальним пристосуванням, наприклад, пароваркою або мантоваркою. Також можна використовувати друшляк, вставлений у каструлю і зверху накритий перевернутою мискою.

    У процесі готування на пару вареники мають збільшитися майже вдвічі, тому, щоб вони не злиплися, викладай їх не впритул один до одного, а на певній відстані. Вареники на пару готуються рівно 5 хвилин.

    Готові вареники подавай гарячими з цибулею і шкварками.

    Джерело

    Читайте також  Ідеальне тісто для вареників на кефірі