Перловий суп з куркою і грибами

Дуже смачний і ситний суп з перловою крупою, курячими стегнами, сушеними грибами, картоплею, цибулею, морквою і спеціями зробить ваш обід очікуваною подією. Перловий суп з куркою і грибами простий у приготуванні і є чудовою самостійною стравою, що ідеально підходить для обідів у похмурі дні.
Інгредієнти:

  • Білі гриби, сушені 20 г
  • Крупа перлова 80 г
  • Курячі стегенця 2 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний, горошок 4 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Зелень за смаком.
  • Сушені гриби промийте і замочіть в теплій воді на кілька годин. Перловку промийте, залийте склянкою води і варіть 20 хвилин.

    Курячі стегенця промийте, залийте 2 л холодної води і доведіть до кипіння. Додайте сіль, перець, лавровий лист і варіть 40 хвилин. Потім готові стегенця викладіть на тарілку і видаліть з них кісточки, м’ясо подрібніть.

    Овочі очистьте і помийте. Картоплю наріжте кубиками, цибулю подрібніть, моркву натріть на грубій терці.

    Замочені гриби наріжте невеликими шматочками і покладіть їх у бульйон і влийте воду, в якій вони замочувались.

    Також додайте підготовлені овочі, сіль, перець, лавровий лист і варіть 15 хвилин. Потім покладіть перлову крупу, шматочки курятини і варіть 7 хвилин. При подачі посипте подрібненою зеленню.

    Джерело

    Читайте також  Картопляні галушки під фруктовим соусом

    Be the first to comment

    Leave a Reply