Печеня з лисичками

Для приготування страви використовуємо попередньо розморожені гриби (відварені до заморожування) й керамічна каструля для запікання печені в духовці. На бажання заміняйте гриби на сушені, у кількості 50-70 г.
Інгредієнти:

  • Гриби лисички 300 г
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Індичка, філе 700 г
  • Картопля 1 кг
  • Часник, зубчики 4 шт.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Олія 1.5 ст. л.
  • Очистьте й подрібніть цибулю.

    Подрібніть до смаку гриби.

    Розігрійте олію у сковороді. Підсмажте цибулю впродовж 2-3 хвилин. Додайте лисички й смажте ще 10 хвилин.

    Розігрійте олію у сковороді. Підсмажте цибулю впродовж 2-3 хвилин. Додайте лисички й смажте ще 10 хвилин.

    Чисте й просушене філе індички наріжте на однаково невеликі шматки, додайте м’ясо до суміші у сковороді й готуйте 15 хвилин.

    Очистьте й подрібнить квадратиками картоплю.

    Очистьте й подрібніть ножем часник.

    Розігрійте духовку до 180 градусів.

    Підготуйте керамічну каструлю для духовки.

    Викладіть в каструлю картоплю, часник і підсмажене м’ясо з грибами й цибулею. Додайте сметану, сіль, спеції й перемішайте

    Запікайте печеню впродовж 1 години. Подавайте гарячою, у каструлі.

    Джерело

    Читайте також  Рецепт українських вареників з картоплею та шкварками на пару