Оригінальний вінегрет з нутом

Цей барвистий салат є досить ситним, корисним і багатим на рослинні білки та клітковину. Тому ви навіть не відчуєте, що сьогодні у раціоні бракує продуктів тваринного походження. А якщо ви плануєте приготувати вінегрет з нутом як гарнір до м’яса, то і в цій ситуації він є вдалим рішенням.
Інгредієнти:

  • Нут 120 г
  • Буряк 2 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Огірки солоні 2 шт.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Олія соняшникова 60 г
  • Гірчиця 10 г
  • Цибуля зелена 30 г.
  • Попередньо замочіть нут на 4 години. Потім промийте, залийте свіжою водою і доведіть до кипіння. Варіть на маленькому вогні 1 годину. Відкиньте готовий нут на друшляк.

    Овочі помийте і зваріть до готовності: буряк варіть 50 хвилин, моркву і картоплю — 30 хвилин. Готові овочі охолодіть, очистьте і наріжте кубиками.

    Солені огірки наріжте соломкою. Зелену цибулю помийте, обсушіть і дрібно наріжте.

    У мисці змішайте підготовлені інгредієнти. Посоліть, поперчіть, додайте гірчицю, олію і добре перемішайте.

    Джерело

    Читайте також  Великий дерун з сиром від Ектора Хіменеса-Браво

    Be the first to comment

    Leave a Reply