Морквяно-гречані кекси

Вони виходять неймовірно соковиті завдяки свіжонатертій моркві та корисні, бо крім цього овочу ми також використовуємо гречане борошно.
Інгредієнти:

  • Борошно гречане 300 г
  • Борошно пшеничне 100 г
  • Морква 2 шт.
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Кефір 100 мл
  • Цукор 100 г
  • Розпушувач 12 г
  • Цукор ванільний 10 г
  • Олія соняшникова 100 мл
  • Цукрова пудра 20 г.
  • Два види борошна просійте, додайте розпушувач, кефір, цукор, яйця, олію і ванільний цукор. Моркву помийте, почистьте, натріть на дрібній тертці і покладіть до решти інгредієнтів. Замісіть однорідне тісто.

    Формочки для випікання змастіть олією, викладіть у них тісто на 2/3 об’єму. Випікайте при температурі 180°C 30-40 хвилин до золотистого кольору. Потім дайте трохи охолонути, обережно дістаньте із формочок і посипте цукровою пудрою.

    Джерело

    Читайте також  Святковий рецепт салату "Тбілісі"

    Be the first to comment

    Leave a Reply