Легкий і смачний салат з макаронами

В Італії такий салат завжди подають на початку трапези. Салат з макаронами легко готується, але досить поживний. У нього можна додати безліч дрібних інгредієнтів, як-от горіхи, трави або особливі спеції — у кого на що вистачить фантазії.
Інгредієнти:

  • Паста 200 г
  • Лимон, цедра 6 г
  • Сік лимона 25 мл
  • Зелена цибуля 17 г
  • Оливкова олія 6 мл
  • Огірок 2 шт.
  • Томати чері 200 г
  • Базилік 30 г
  • Сир фета 120 г
  • Оливки без кісточок, сіль і перець чорний мелений за смаком.
  • У киплячу підсолену воду насипте 200 г макаронів. Віть згідно з інструкцією на упаковці, але не більше 10 хвилин, інакше вони можуть розм’якнути.

    Нарізану зелену цибулю помістіть в глибоку миску, де пізніше буде весь салат. Змішайте цибулю із соком і цедрою лимона, оливковою олією і перцем.

    Злийте макарони в друшляк, промийте їх прохолодною водою.

    Далі додайте макарони в миску з соусом. Туди ж помістіть розрізані на четвертинки помідори черрі, очищений і порізаний кубиками огірок, подрібнений базилік, оливки і нарізаний сир фету.

    Добре перемішайте салат. Можна поставити його в холодильник на кілька хвилин, а можна відразу ж подавати до столу.

    Джерело

    Читайте також  Томатний суп-пюре з галушками

    Be the first to comment

    Leave a Reply