Цій страві вже близько 700 років, а процес приготування займає близько двох діб. Але спрощену версію качки по-пекінськи можна приготувати і вдома у звичайній духовці, витративши на приготування набагато менше часу.
Інгредієнти:
Приготування:
Вимийте качку та обріжте кінчики крил, залишивши тільки плечові фаланги. Натріть качку сіллю та перцем.
Змішайте мед, рисовий оцет, соєвий соус, приправи, перець чилі, подрібнений часник й імбир. Викладіть качку в миску з маринадом і ретельно розподіліть маринад по качці. Залиште качку в маринаді на годину-півтори, а краще на ніч.
За годину до приготування дістаньте качку, переверніть іншим боком і залиште при кімнатній температурі до приготування. В низ духовки поставте деко з холодною водою, у центр поставте решітку, змащену олією, і викладіть на неї качку грудкою вгору. Закрийте качку фольгою та готуйте годину в розігрітій до 180 градусів духовці.
Через годину дістаньте з духовки деко з водою, зніміть з качки фольгу, змастіть її маринадом, і знову відправте в духовку на 40 хвилин (по 20 хвилин з кожного боку).
Через 40 хвилин збільшіть температуру до 230 градусів. Додайте в маринад по 2 ст.л. меду і соєвого соусу і знову промажте качку. Поверніть птицю в духовку ще на 20 хвилин, щоб шкіра стала золотисто-коричневою. Але будьте пильні, щоб качка не підгоріла.
Традиційно перед подачею качку нарізують тонкими скибочками, які подають з тонкими коржами або млинцями, огірками, нарізаними тонкою соломкою, зеленню та соусом Хойсін.
Смачного!
Leave a Reply
Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.