Жульєн у сковорідці

Жульєн — страва, що прийшла до нас із Франції. Це ніжна, ароматна і досить ситна закуска, яку можна подавати як самостійну страву, так і як доповнення до гарніру. Класичний жульєн готується в спеціальному посуді — кокотницях. Але що робити, якщо їх немає під рукою? Для приготування жюльєну в домашніх умовах часто використовують глиняні горщики або сковороду. Ми радимо приготувати жульєн у сковорідці — це значно спростить процес.
Інгредієнти:

  • Куряче філе 400 г
  • Печериці 400 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сметана 200 г
  • Борошно пшеничне 40 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Сир твердий 60 г
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком.
  • Куряче філе помийте, поріжте кубиками, посоліть, поперчіть. Цибулю очистіть і подрібніть. Гриби помийте і наріжте маленькими шматочками.

    Обсмажте на половині масла м’ясо з цибулею до рум’яності. На другій половині масла окремо обсмажте гриби, посоліть і поперчіть. Змішайте м’ясо і гриби.

    У сметану насипте борошно, посоліть і перемішайте. Вилийте сметанний соус у сковорідку з грибами і м’ясом. Перемішайте, посипте тертим сиром і тушкуйте на маленькому вогні під кришкою 15 хвилин.

    Джерело

    Читайте також  Асорті овочеве

    Be the first to comment

    Leave a Reply