Італійська фокачча – як приготувати її вдома

Італійська фокачча – це схожий на піцу хлібець з вершковим соусом і овочами, який варто приготовити та здивувати вашу сім’ю. Ось рецепт для приготування фокаччі:
Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 1 пакет дріжджів;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 300 мл. теплої води;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 1 чайна ложка сушеної орегано;
  • 1 чайна ложка сушеного базиліку;
  • 1 чайна ложка сушеного розмарину;
  • 1 чайна ложка сушеного тим’яну;
  • • 2 помідори;
    • 1 цибуля;
    • 2 столові ложки томатної пасти;
    • сіль і перець за смаком;
    • пармезан або інший твердий сир;
  • Приготування:
    1. У великій мисці змішайте борошно, дріжджі, сіль і цукор. Додайте теплу воду та оливкову олію, перемішайте доки тісто не стане однорідним.
    2. Покрийте миску харчовою плівкою та залиште на 1 годину, щоб тісто підійшло.
    3. Перед випіканням розігрійте духовку до 200 градусів.
    4. Перекладіть тісто на підготовлений протвінь для піци та розкачайте його руками в круглий хлібець.
    5. Розітріть томатну пасту по тісту, посипте травами і сіллю.
    6. Нарізати томати і цибулю тонкими кільцями і розмістити на фокаччі.
    7. Після цього посипте щедро сиром.
    8 .Печіть у духовці близько 20-25 хвилин, доки фокачча не стане золотисто-коричневою.

    Готову фокаччу можна подати гарячою, прохолодною або теплою, нарізану на шматочки до вашого столу.

    Кіт Діана

    Джерело

    Читайте також  Бастурма із конини

    Be the first to comment

    Leave a Reply