Гречаний суп з грибами

Легкий гречаний суп із білими грибами — справжнє свято смаку. Його можна приготувати на вечерю і потішити домочадців ароматною та апетитною стравою.
Інгредієнти:

  • білі/лісові сушені гриби — 1 жменя
  • білі/лісові сушені гриби — 1 жменя
  • бульйон — 2,5 л
  • цибуля — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • вершкове масло/рослинна олія — для смаження
  • гречка — 90 г
  • картопля — 4-5 шт
  • спеції: сіль, перець, лавровий лист — за смаком
  • зелень — за смаком.
  • Спосіб приготування:

    Гриби замочити у воді на ніч, а вранці процідити. До цієї зцідженої води також процідити бульйон. Гриби дрібно порізати.

    У розігріту з олією пательню викласти потерту на велику тертку моркву і дрібно порізану цибулю. Помішуючи, пасерувати до м’якості.

    Бульйон довести до кипіння, зняти пінку. У киплячий бульйон викласти порізані гриби. Через 30 хвилин додати туди ж промиту гречку, варити 10 хвилин, після чого всипати порізану картоплю і засмажку. Додати лавровий листочок, сіль, перець і варити до готовності картоплі. Додати дрібно посічену зелень, перемішати і вимкнути.

    Під час подачі можна посипати дрібно порубаною зеленню.

    Джерело

    Читайте також  Веганський «Олів'є» — без яєць і м'яса

    Be the first to comment

    Leave a Reply