Готуємо банош зі шкварками вдома

Варять банош з кукурудзяної крупи дрібного помелу. Свій особливий смак він набуває через те, що готується виключно з домашніх продуктів: жирного молока, вершків або не кислої сметани (в ідеалі молочні продукти повинні бути овечі). І неодмінно у великому казані. Подається банош, зазвичай, з рум’яними шкварками і посипається зверху розкришеною домашньою бринзою. Також каша може подаватися з грибною підливою, що приготували з ароматних білих грибів.

Інгредієнти:

  • Кукурудзяна крупа 300 г
  • Сало 200 г
  • Сметана 15% 300 г
  • Молоко 2,8% 500 мл
  • Сіль 7 г
  • Бринза 100 г.
  • Поріжте сало дрібними кубиками та обсмажте до скоринки на сковороді.

    Сметану і молоко влийте у казанок (або у каструлю з товстим дном).

    Доведіть, постійно перемішуючи, сметану і молоко до кипіння і зменште вогонь так, щоб рідина продовжувала слабо кипіти.

    Тонкою цівкою, інтенсивно розмішуючи ложкою або лопаткою (обов’язково — дерев’яними), всипте кукурудзяну муку.

    Посоліть банош і продовжуйте готувати, безперервно перемішуючи по колу (лише в одному напрямку!).

    Коли на поверхні каші виступить масло, знімайте каструлю з плити.

    Розкладіть банош у тарілки та посипте шкварками і бринзою.

    Джерело

    Читайте також  Картопляний суп з фрикадельками