Гороховий суп з копченостями

Домашній гороховий суп, як мама готувала в дитинстві — ідеальна страва у холодну пору року!
Інгредієнти:

  • М’ясний бульйон 2 л
  • Крупа горохова 400 г
  • Корінь селери 200 г
  • Морква і цибуля по 1 шт.
  • Масло вершкове 73% 50 г
  • Копченості 250 г
  • Картопля 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Паприка 10 г
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Розмарин гілочка 1 шт., сухарики 150 г і кріп гілочка 10 г.
  • У каструлю налийте 2 л м’ясного бульйону, насипте попередньо помитий і замочений горох. Доведіть до кипіння, зніміть пінку, прикрутіть вогонь до мінімуму і варіть під кришкою до готовності.

    Попередньо замочіть горох мінімум на 5 годин.

    Корінь селери почистьте, помийте й наріжте кубиками. Очищену моркву наріжте грубою соломкою, очищену цибулю наріжте напівкільцями.

    У каструлю покладіть кубики селери, моркву і варіть далі.

    У сковороді нагрійте масло, покладіть цибулю і смажте до прозорості, помішуючи. Висипте в тарілку. Копченості наріжте соломкою і підсмажте до рум’яності з усіх боків.

    У каструлю додайте кубики картоплі та смажену цибулю. Посоліть, додайте паприку, лавровий лист, гілочку розмарину. Варіть до готовності овочів. Потім видаліть лаврові листки, розмарин і збийте суп блендером до однорідної маси.

    Насипте готовий гороховий суп у тарілки, посередині викладіть підсмажені копченості, прикрасьте нарізаним кропом і сухариками.

    Джерело

    Читайте також  Банош з бринзою по-гуцульськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply