Французький сирний суп-пюре з багетом

Французи люблять перші страви, вони варять їх із різноманітними сирами, якими славиться Франція. Цікавий факт: на відміну від України, суп не є тут обідньою стравою. Традиційно його ставлять на стіл ввечері, на вечерю. Готують французькі сирні супи як із плавленими, так і з твердими сирами. Пропонуємо вам приготувати сирний суп за французькими мотивами з плавленим сиром.
Інгредієнти:

  • 1 велика ріпчаста цибулина або кілька маленьких цибулинок-шалот
  • 1 середня морквина
  • 1 л води або бульйону (овочевого, курячого, м’ясного)
  • 100 мл вершків
  • сіль, перець, трохи мускатного горіха
  • 150 г плавленого сиру гауда
  • половинка білого багета
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • 2 зубчики часнику.
  • Приготування:

    Поставити каструлю з водою або бульйоном на вогонь.

    Цибулю та моркву нарізати великими шматочками, покласти в киплячу рідину.

    Трохи посолити, варити до готовності овочів.

    Коли овочі зваряться, перекласти їх за допомогою шумівки в окремий посуд, перебити в пюре за допомогою блендера.

    Повернути овочеве пюре в бульйон, додати вершки.

    Поки суп кипить, шматочки багета підрум’янити на оливковій олії на сковорідці.

    Кожен крутон натерти часником.

    До супу додати плавлений сир, ретельно перемішувати страву до повного розчинення сиру.

    Подавати сирний суп у глибоких тарілках, сервірувати часниковими крутонами.

    Джерело

    Читайте також  Курячий гуляш у сметані

    Be the first to comment

    Leave a Reply