Баклажанові рулетики

опис

Це вегетаріанська їжа комфорту в кращому вигляді, але при цьому легка, без панірування і смаження. Кращі низьковуглеводні баклажанові рулетики, приготовані з тонких скибочок овоча з начинкою зі шпинату і сиру рікота, покриті марінара і сиром моцарела. Немає смаження, немає крихт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Баклажанові рулетики” (на 100 грам)

  • Білки 6.8 гр.
  • Жири 6.6 гр.
  • Вуглеводи 4.7 гр.
  • Калорії 111 ккал.

Покроковий рецепт з фото

01. Відріжте два краї від попередньо вимитих і просушених паперових рушником баклажанів. Наріжте баклажани уздовж, на скибочки товщиною близько 0.5 сантиметрів, поки у вас не буде багато скибочок приблизно однакового розміру. Найпростіше це зробити за допомогою мандоліни або гострого ножа.

02. Обсипте скибочки баклажана кошерною сіллю, щоб допомогти видалити надлишки вологи і гіркоту з овоча. Відкладіть засолені баклажани на 10-15 хвилин в сторону. Витріть насухо рушником або паперовою серветкою через зазначений час.

Баклажанові рулетики

03. Розігрійте духовку до 200 градусів. Приправте баклажан трохи сіллю та чорним меленим перцем, потім розкладіть на двох деках, покритих пергаментним папером.

Баклажанові рулетики

04. Накрийте деко з баклажанами щільно фольгою, відправте в попередньо розігріту духовку і запікайте до тих пір, поки овоч не стане м'яким і податливим, але не повністю приготованим, близько 8-10 хвилин.

Баклажанові рулетики

05. У середній мисці збийте куряче яйце, потім змішайте із рикотою, натертим на дрібній тертці твердим сиром (можна використовувати будь-якого виду), нашаткованим шпинатом, очищеним від лушпиння і видавленим через чеснокодавку часником. Посипте вміст сіллю, чорним меленим перцем і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Баклажанові рулетики

06. Протріть баклажани насухо паперовими рушниками. Розділіть суміш рікоти і шпинату рівномірно ложкою на один кінець кожної скибочки баклажана, поширюючи до покриття.

Читайте також  Чахохбілі — грузинське куряче рагу

Баклажанові рулетики

07. Починаючи з короткого краю баклажана, згорніть скибочки з начинкою і розташуйте їх кожною стороною шва вниз в формі для випічки, змащену попередньо соусом маринара.

Баклажанові рулетики

08. Зверху теж залийте соус, що залишився маринара і засипте натертий на дрібній тертці сир моцарелла. Щільно накрийте форму для випічки фольгою.

Баклажанові рулетики

09. Випікайте вміст форми для випічки поки баклажан не стане дуже ніжним, близько 60 хвилин. Вийміть баклажанові рулетики з духовки і дайте охолонути їм протягом 5 хвилин перед подачею з додатковим натертим сиром.

Баклажанові рулетики

Джерело