Багет

опис

Хрусткі зовні, м'які всередині багети – справжній хлібний захват. Щоб отримати цей ефект, вам знадобляться деякі додаткові кроки, які ми докладно вам покажемо в цьому рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Багет” (на 100 грам)

  • Білки 5.4 гр.
  • Жири 2.3 гр.
  • Вуглеводи 43.7 гр.
  • Калорії 218 ккал.

КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01. У миску просійте пшеничну муку. Розчиніть свіжі дріжджі в теплій воді, додавши трохи цукру. Залийте розчинені дріжджі в борошно і перемішайте руками, поки не отримаєте злегка липке тісто. Змастіть миску рослинним маслом, викладіть в неї тісто, накрийте поліетиленовою плівкою і дайте піднятися при кімнатній температурі протягом 90 хвилин.

02. Через зазначений час швидко обробіть тісто, щоб видалити повітря, що потрапило всередину. Знову тісто накрийте поліетиленовою плівкою і залиште в холодильнику на ніч (не менше 8 годин). Через 8 годин вийміть миску з холодильника і залиште суміш при кімнатній температурі.

Багет

03. Тим часом присвятіть себе основному тісту. Змішайте борошно з цукром, висушеною закваскою і дріжджами, розчиненими в теплій воді, розм'якшеною чайною ложкою цукру. Залиште суміш на 20 хвилин.

Багет

04. Тепер змішайте раніше підготовлену рідку масу з основним тістом, додайте сіль і вимісіть руками. При необхідності додайте трохи борошна. Змастіть миску маслом і помістіть в неї кульку тіста. Накрийте поліетиленовою плівкою, і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Багет

05. Швидко обробіть тісто, щоб воно здулося, дозволяючи повітрю вийти; знову помістіть тісто в миску, накрийте поліетиленовою плівкою і залиште на 90 хвилин в теплому місці (наприклад, духовку, попередньо нагріту до 180 градусів протягом 2 хвилин).

Багет

06. На цьому етапі, розкрийте тісто і розділіть його на три частини. Розтягніть і поверніть кожен шматок, щоб отримати подовжену форму (багет).

Читайте також  Айран

Багет

07. Помістіть три багета в спеціальну вигнуту форму для випікання. Залиште багети відпочити при кімнатній температурі протягом 15 хвилин. Якщо немає певної форми, можете дозволити багету піднятися на деку, вистеленому папером для випічки, намагаючись дотримуватися певну відстань між ними.

Багет

08. Накрийте багети в формі плівкою, і відправте в холодильник на 8-12 годин. Вийміть багети з холодильника і залиште їх при кімнатній температурі на 30 хвилин.

Багет

09. Тим часом, розігрійте духовку до 250 градусів, помістивши каструлю з водою на дно духовки, щоб створити потрібну вологість. Надріжте багети поверх дуже тонким лезом, збризніть поверхню водою (або використовуйте спрей) і відразу ж запікайте. Готуйте при 250 градусах протягом 5 хвилин.

Багет

10. Відкрийте дверцята духовки і збризніть більше води на багети. Понизьте температуру до 200 і готуйте протягом 25-30 хвилин. Вимкніть духовку і залиште там форму на 5-10 хвилин. Зніміть готові багети і дайте їм охолонути не менше години, перш ніж розрізати їх. Вживайте протягом двох днів. Зберігайте в поліетиленовому пакеті.

Багет

Джерело