Бабка

опис

Час від часу на столах кожної господині з'являється картопляна бабка – дуже смачна, наповнена беконом і ковбасою. Ви можете їсти її гарячою, так і холодною. Подавайте бабку окремо, з часниковим соусом, кислим молоком, сумішшю густої сметани або грибного соусу – як вам подобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Бабка” (на 100 грам)

  • Білки 6.6 гр.
  • Жири 12 гр.
  • Вуглеводи 14.6 гр.
  • Калорії 197 ккал.

КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01. Отже, для початку викладіть на обробну дошку слайси бекону і за допомогою кухонного ножа наріжте їх дрібними кубиками. Так само подрібніть і ковбасу (краще вибирати варено-копчений продукт). Помістіть невелику сковорідку з рослинною або оливковою олією на плиту і добре прогрійте. Засипте в сковорідку нарізані м'ясні продукти і обсмажуйте, періодично помішуючи, до золотистого.

02. Коли вміст сковороди добре підрум'яниться, додайте в неї попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Потім додайте в сковороду заздалегідь очищений від лушпайки і видавлений через чеснокодавку або дрібно нарізаний часник. Смажте все, помішуючи, до розм'якшення вмісту, потім вимкніть вогонь і дайте вмісту охолонути.

Бабка

03. Тепер очистіть від шкірки картоплю, помістіть в каструлю з водою і залиште на нетривалий час для видалення зайвого крохмалю з продукту.

Бабка

04. Далі за допомогою самої дрібної терки натріть очищену картоплю в глибоку миску. Можна подрібнити картоплю за допомогою кухонного комбайна. Потім ретельно відіжміть за допомогою сита приготовлену картопляну масу від зайвої рідини.

Бабка

05. Далі додайте в суміш картоплі курячі яйця, просіяне борошно, спеції: майоран, сіль, чорний мелений перець, засипте мускатний горіх і перекладіть вміст сковороди. Добре все перемішайте, до утворення однорідної густої маси.

Читайте також  Солянка по-мегрельськи

Бабка

06. Потім змастіть форму для випікання хліба рослинним або вершковим маслом і посипте рясно панірувальними сухарями з усіх боків. Форму, до речі, можете використовувати, яка є – це може бути для випікання печива, прямокутний піднос або навіть круглої форми.

Бабка

07. Обережно перекладіть у форму для випічки підготовлену картопляну масу. Надішліть форму з вмістом в заздалегідь розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів близько 1 години. Готову бабку подавайте до столу гарячою, насолоджуйтеся.

Бабка

Джерело