Бабка

опис

Час від часу на столах кожної господині з'являється картопляна бабка – дуже смачна, наповнена беконом і ковбасою. Ви можете їсти її гарячою, так і холодною. Подавайте бабку окремо, з часниковим соусом, кислим молоком, сумішшю густої сметани або грибного соусу – як вам подобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Бабка” (на 100 грам)

  • Білки 6.6 гр.
  • Жири 12 гр.
  • Вуглеводи 14.6 гр.
  • Калорії 197 ккал.

КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01. Отже, для початку викладіть на обробну дошку слайси бекону і за допомогою кухонного ножа наріжте їх дрібними кубиками. Так само подрібніть і ковбасу (краще вибирати варено-копчений продукт). Помістіть невелику сковорідку з рослинною або оливковою олією на плиту і добре прогрійте. Засипте в сковорідку нарізані м'ясні продукти і обсмажуйте, періодично помішуючи, до золотистого.

02. Коли вміст сковороди добре підрум'яниться, додайте в неї попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Потім додайте в сковороду заздалегідь очищений від лушпайки і видавлений через чеснокодавку або дрібно нарізаний часник. Смажте все, помішуючи, до розм'якшення вмісту, потім вимкніть вогонь і дайте вмісту охолонути.

Бабка

03. Тепер очистіть від шкірки картоплю, помістіть в каструлю з водою і залиште на нетривалий час для видалення зайвого крохмалю з продукту.

Бабка

04. Далі за допомогою самої дрібної терки натріть очищену картоплю в глибоку миску. Можна подрібнити картоплю за допомогою кухонного комбайна. Потім ретельно відіжміть за допомогою сита приготовлену картопляну масу від зайвої рідини.

Бабка

05. Далі додайте в суміш картоплі курячі яйця, просіяне борошно, спеції: майоран, сіль, чорний мелений перець, засипте мускатний горіх і перекладіть вміст сковороди. Добре все перемішайте, до утворення однорідної густої маси.

Читайте також  Рецепт індички під соусом із волоських горіхів

Бабка

06. Потім змастіть форму для випікання хліба рослинним або вершковим маслом і посипте рясно панірувальними сухарями з усіх боків. Форму, до речі, можете використовувати, яка є – це може бути для випікання печива, прямокутний піднос або навіть круглої форми.

Бабка

07. Обережно перекладіть у форму для випічки підготовлену картопляну масу. Надішліть форму з вмістом в заздалегідь розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів близько 1 години. Готову бабку подавайте до столу гарячою, насолоджуйтеся.

Бабка

Джерело