Асорті овочеве

опис

Асорті овочеве – одна з найяскравіших, корисних і апетитних зимових консервацій. У неї кладуть будь-які овочі на власний розсуд. При бажанні можна покласти навіть дині, які в маринованому вигляді виходять дивно смачними і надають приємну солодкість законсервованим з ними продуктам. Але в цьому рецепті ми замість динь використовуємо кавуни. Повірте, вийде не гірше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Асорті овочеве” (на 100 грам)

  • Білки 1.1 гр.
  • Жири 0.2 гр.
  • Вуглеводи 6.1 гр.
  • Калорії 34 ккал.

Покроковий рецепт з фото

01. Підготуйте необхідні для асорті інгредієнти. Всі овочі вимийте і висушіть. Моркву і хрін очистіть від шкірки і подрібніть великою соломкою. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Червоний перець наріжте шматочками. Кавуни, якщо у вас великі, теж наріжте шматочками. Однак ми використовуємо дрібні арбузики, які не потрібно й нарізати.

02. Підігрійте в каструлі воду і всипте сіль і цукор. Сіль ні в якому разі не повинна бути йодованою! Перемішайте інгредієнти, щоб кристали повністю розчинилися. Доведіть розсіл до кипіння, а потім вимкніть вогонь.

Асорті овочеве

03. Банку для консервації вимийте і висушіть. Відправте туди парасольки сушеного кропу, лавровий лист і зерна гірчиці.

Асорті овочеве

04. Потім упереміж викладіть овочі: хрін, солодкий перець, зелені помідори, цвітну капусту, моркву і кавуни. Не забудьте додати гілочки селери.

Асорті овочеве

05. Зверху засипте ще трохи зерен гірчиці і залийте все гарячим розсолом. Він повинен заповнити пустоти і покрити овочі зверху.

Асорті овочеве

06. Щільно закрийте банку кришкою і відправте в холодне місце, наприклад, в холодильник, комору або льох. Асорті овочеве дійде до готовності приблизно через місяць. Після цього його можна використовувати як самостійну закуску, салат або гарнір до м'яса, риби і інших страв. Законсервовані за цим рецептом овочі обов'язково потрібно зберігати в холоді, так як ми не піддавали їх стерилізації. Смачного!

Читайте також  Банош гуцульский

Асорті овочеве

Джерело