Апельсиновий чай

опис

Апельсиновий чай – простий літній напій, який можна легко приготувати своїми руками зі звичних продуктів, що зустрічаються практично у кожному будинку. При цьому чай вийде яскравим, ароматним та освіжаючим. Це один із найкращих рецептів напою для спекотного літа.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Апельсиновий чай” (на 100 грам)

  • Білки 0 гр.
  • Жири 0 гр.
  • Вуглеводи 10.6 гр.
  • Калорії 44 ккал.

Покроковий рецепт з фото

01. Апельсини вимийте, очистіть від шкірки та розберіть на часточки. Філірувати їх необов'язково. Надішліть апельсинові часточки в чашу для змішування.

02. Влийте туди половину від загального обсягу води і перебийте інгредієнти блендером до однорідності. Масу, що вийшла, процідіть через сито, щоб видалити макуху.

Апельсиновий чай

03. В окремій ємності закип'ятіть воду. Додайте листочки м'яти. Всипте чайну заварку та цукор (ми використовуємо неочищений пальмовий цукор, але також підійде очеретяний або звичайний білий). Перемішайте інгредієнти і кип'ятіть разом близько 5 хвилин.

Апельсиновий чай

04. Оскільки ми готуємо літній освіжаючий чай, він не повинен бути гарячим. Тому через вказаний час зніміть ємність з вогню та остудіть вміст, а потім процідіть у чашку.

Апельсиновий чай

05. У ємність для подачі викладіть кубики льоду. Це не обов'язково. Якщо не хочете, щоб апельсиновий чай був крижаним, кригу можна не класти. Але ми зробимо напій максимально освіжаючим і тому покладемо кригу.

Апельсиновий чай

06. Влийте туди ж раніше приготовлену апельсинову воду, чай, що остигнув, і свіжовичавлений лимонний сік. Змішайте інгредієнти до однорідності.

Апельсиновий чай

07. Прикрасьте напій скибочкою апельсина і гілочкою м'яти – і приступайте до дегустації. Апельсиновий чай виходить свіжим, ароматним та фантастично смачним. Він має по-літньому яскравий, сонячний колір, який моментально піднімає настрій. Напій відмінно підходить для того, щоб освіжитись у спеку. Насолоджуйтесь!   

Читайте також  Готуємо простий пиріг з полуницею в мультиварці

Апельсиновий чай

Джерело