Гороховий суп з галушками

Якщо вже давно не куштували горохового супу, рекомендуємо приготувати його і згадати смак дитинства.
Інгредієнти:

  • вода
  • 500 г гороху колотого
  • 1 велика морквина
  • 2 середні цибулини
  • 400―500 г копчених ребер або 1 копчений курячий окіст
  • 3―4 картоплини
  • сіль за смаком
  • кріп свіжий
  • Для галушок:

    1 куряче яйце
    50 г сметани
    60 г борошна
    сіль.

    Спосіб приготування:

    З вечора горох промиваємо і замочуємо його в холодній воді.

    Підготовлений горох заливаємо холодною водою. Додаємо цілу морквину, сіль за смаком. Після закипання варимо на слабкому вогні. Знімаємо піну, яка утворюється.

    Додаємо нарізані реберця або окіст, максимально дрібно нарізану цибулю.

    Варимо ще десь 30―40 хвилин.

    Додаємо кубики картоплі, продовжуємо варити до готовності картоплі.

    Дістаємо моркву, даємо трохи охолонути, потім тремо на дрібній терці і додаємо в суп.

    Робимо галушки. Для цього змішуємо всі інгредієнти і маленькою ложкою поступово вкидаємо тісто в суп.

    Варимо ще 2―3 хвилини, поки всі галушки випливуть на поверхню.

    Наприкінці додаємо дрібно нарізаний кріп і сіль, якщо потрібно.

    Джерело

    Читайте також  Курка з ананасом

    Be the first to comment

    Leave a Reply