Борщ з квашеною капустою і грибами

Борщ для багатьох з нас — це комфортна їжа і теплий спогад з дитинства, «бо він про смаки, що асоціюються з дитинством, і про родину за великим столом».
Інгредієнти:

  • Буряк 1 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Зелений болгарський перець 1 шт.
  • Картопля 1 шт.
  • Часник, зубчики 2 шт.
  • Білі гриби, сушені 50 г
  • Паста томатна 1 ст. л.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець духмяний, горошок 3 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений і кріп за смаком, овочевий бульйон, квашена капуста.
  • Для квашеної капусти:

    Капуста білоголова 1 шт.
    Морква 3 шт.
    Яблуко симиренка 2 шт.
    Сіль кам’яна.

    Спочатку квасимо капусту. Капусту шаткуємо, моркву чистимо й тремо на тертку. Яблука ріжемо скибочками. Усе складаємо у велику каструлю чи миску, додаємо сіль, перемішуємо й залишаємо при кімнатній температурі на три дні. Щодня перемішуємо. На третій день щільно втрамбовуємо все по баночках і ставимо в холодильник. Усе, із цієї капусти вже можна варити борщ.

    Перець чистимо від кісточок і нарізаємо тонкою соломкою. Цибулю, моркву й буряк чистимо й так само ріжемо тонкою соломкою.

    На великій сковороді розігріваємо олію, ділимо пательню на чотири частини й обсмажуємо всі овочі одночасно, але при цьому окремо, не змішуючи їх між собою.

    Коли овочі стануть м’якими, додаємо один подрібнений зубчик часнику й одну столову ложку томатної пасти, перемішуємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо бульйоном.

    Поки закипає, чистимо одну невеличку картоплину, ріжемо шматочками. Додаємо картоплю в борщ після того, як він закипить. Варимо з картоплею 7-10 хвилин. Тим часом в окремій каструлі відварюємо сушені гриби.

    Коли овочі стануть м’якими, додаємо один подрібнений зубчик часнику й одну столову ложку томатної пасти, перемішуємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо бульйоном. Додаємо лавровий листочок, кілька горошин духмяного перцю й доводимо до кипіння.

    Читайте також  Рецепт приготування класичної «Пасти Карбонара»

    Додаємо цілий зубчик часнику і трошки свіжого подрібненого кропу. Накриваємо кришкою й даємо мінімум годинку настоятися перед подачею. Наступного дня, звісна річ, борщ іще смачніший.

    Джерело

    Be the first to comment

    Leave a Reply