Як вибрати блендер для домашньої кухні

Виробники пропонують настільні стаціонарні та ручні занурювальні моделі. Вони відрізняються характеристиками, набором функцій та застосуванням. Найбільший асортимент товарів з цієї категорії ви знайдете на https://stylus.ua/blendery-817/proizvoditel:tefal/.

Як вибрати занурювальний блендер для домашньої кухні

Кухонний прилад оснащений насадкою-ножем у вигляді лопаток, а двигун захований у моторній частині, яка є ручкою пристрою. Електроприлад багатофункціональний: лопатевий ніж можна замінити на інші насадки. Вони дозволяють не тільки змішувати та збивати рідкі продукти, але й різати, подрібнювати овочі, зелень лише за кілька секунд.

Занурювальний блендер відмінно підходить для приготування супу-пюре в каструлі або швидкого приготування майонезу. Занурювальні блендери нового покоління здатні працювати практично з будь-якими продуктами харчування. Вони мають такі переваги:

  • Компактність. Прилад має невеликі розміри і не займає багато місця на кухні.
  • Простота догляду. Після використання достатньо промити водою робочі елементи.
  • Зручність. Елементи управління розташовані на ручці, що дозволяє запускати/вимикати прилад, змінювати потужність натисканням пальця.
  • Висока функціональність. Крім ножа, в комплект входять інші робочі насадки, а за допомогою спеціальної чаші можна перетворити занурювальну модель на стаціонарний блендер для приготування смузі, коктейлю, інших напоїв.
  • Можливість роботи з маленькими та великими порціями.

Як вибрати занурювальний блендер: критерії

Перед покупкою визначтеся, для чого потрібний блендер і з якими навантаженнями йому доведеться справлятися. Вибирайте пристрій, враховуючи потужність, кількість швидкостей, режими роботи, матеріал виготовлення, комплектацію та тип живлення. Розглянемо в деталях кожен параметр пристрою:

  • Потужність. Для подрібнення м’яких та рідких продуктів у малих обсягах підійдуть бюджетні моделі потужністю до 300 Вт. Якщо необхідно впоратися з нежорстким м’ясом та овочами, достатньо потужності до 600 Вт. Пристрої від 600 Вт справляться практично з будь-якими завданнями (подрібнення м’яса, горіхів, кубиків льоду).
  • Кількість швидкостей. У різних моделей число швидкостей варіюється від 1 до 25. Плавний спосіб перемикання швидкостей є найбільш зручним, оскільки дозволяє точніше підібрати оптимальні налаштування.
  • Режими. Багато приладів мають турборежим, що дозволяє приладу миттєво переключитися на максимальну швидкість. Зустрічається імпульсний режим, який періодично відключає блендер під час роботи на максимальних швидкостях. Це дозволяє уникнути перегріву при роботі з густими та в’язкими сумішами.
  • Матеріал. Для блендера використовують метал та пластик. Металева насадка більш надійна і довговічна, стійкіша до навантажень, ніж пластикова, яка не підходить для роботи з гарячими продуктами та рідинами. Найчастіше із пластику роблять корпусні частини пристрою.
Читайте також  Чому важливо бути спокійним