Ягоди годжі універсальний засіб

Ягоди Годжі

Ягоди годжі стрімко набирають популярність в індустрії корисного харчування.

Ці красиві червоні ягоди традиційно вирощують в гімалайських долинах Китаю, Монголії та Тибету, а також в Синьцзян-Уйгурському і Нінся-Хуейському автономних районах Китаю. Унас цю рослину також вирощують.

На світових ринках ці ягоди з’явилися дуже швидко, після того, як почали говорити про їхні здібності омолодження, про те як вони можуть впоратися із зайвою вагою, і як вони позитивно впливають на здоров’я людини, підвищують лібідо і навіть борються з раком.

У пошукових системах виходить величезна кількість сайтів, що пропонують продукти з ягід годжі або з їх екстракту (сік).

Так що ж таке «ягоди годжі», чи дійсно це нова їжа, здатна майже на диво, або ж це лише черговий маркетинговий хід, а може це щось середнє?

У гімалайських долинах годжі вирощували протягом сотень років. Традиційна китайська медицина використовує їх в лікуванні різних хвороб. Крім цього, годжі використовуються в приготуванні різних азіатських стравах в якості їжі або оздоблення.

Кущі з цими ягодами можуть виростати до 3-х метрів у висоту. Так як ягоди дуже примхливі, поки вони на ростуть, їх не варто збирати руками. Щоб зібрати ягоди годжі бажано акуратно потрясти гілочку. Зазвичай їх сушать на сонці, після чого їх можна просто жувати.

Але крім прямого вживання, ці ягоди можна використовувати для створення соку. Цей напій особливо популярний в регіонах, де вирощують ягоди годжі. Напій можна комбінувати з чаєм, щоб створити тонік. У сучасних магазинах можна знайти сушіння годжі і соки з ягід годжі, які зазвичай роблять з додаванням води або інших соків. Магазини здорового харчування також продають чай з ягід годжі, чистий сік, екстракт годжі в капсулах, батончики і мюслі з цими ягодами.

Деякі любителі ягід годжі порівнюють їх смак з журавлиною, інші ж кажуть, що їх смак є чимось середнім між полуницею і малиною.

Користь від ягід годжі

Продавці ягід годжі і продуктів з їх вмістом роблять досить гучні заяви про те, що ягоди годжі можуть запобігти розвитку раку і навіть вилікувати людину від нього.

Вони також стверджують, що ці ягоди суттєво збільшують лібідо і люди відчувають себе набагато молодше.

Звісно не всі ці аргументи є правдою. Більш того, в деякі з них досить важко перевірити.

Але є кілька фактів про ягоди годжі, які ми знаємо напевно:

  1. Ягоди годжі неймовірно поживні: денна доза для дорослих — від 10 до 30 грамів 36-50 ягід або 1-2 ст. л. — містить більше вітаміну C ніж в апельсинах, більше бета-каротину, ніж у моркві, і більше заліза, ніж в м’ясі. Для дітей добова доза становить 5 гр.
  2. Бета-каротин допомагає боротися з серцево-судинними захворюваннями, а також захищає шкіру від сонячних променів.
  3. У ягодах годжі міститься велика кількість вітамінів групи B і антиоксидантів, які захищають від шкідливих вільних радикалів, які вражають клітини в організмі людини.
  4. Годжі багаті полісахариди, які корисні для імунної системи.
  5. Ягоди годжі містять 18 видів амінокислот.
  6. У ягодах годжі багато калію.
  7. Вважається, що бета-каротин і антиоксиданти допомагають в боротьбі з раком.
Читайте також  Причини пониженої температури тіла

Заяви продавців ягід годжі про те, що ці ягоди борються з раком, не зовсім точні — правильніше було б сказати, що ці ягоди імовірно мають здатність боротися з раком.

Властивості ягід годжі

Продавці кажуть про здібності ягід годжі, виходячи в першу чергу з того факту, що них міститься велика кількість антиоксидантів.

Варто відзначити, що антиоксиданти — це клас вітамінів, до якого входять вітаміни С і Е, бета-каротин і лікопін.

У ягід годжі хороший показник індексу ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), яким позначають рівень антиоксидантної активності різних продуктів харчування. Високий індекс ORAC означає, що цей продукт має велику силу антиоксидантної активності. Чим цей індикатор вище, тим більше «сила» антиоксидантів.

Простіше кажучи, ORAC це поняття, за допомогою якого можна дізнатися наскільки добре та або інша їжа допомагає організму людини боротися з такими хворобами як рак, серцево-судинні захворювання, а також хронічні захворювання органів і тканин.

Як вживати ягоди годжі

Приймайте невелику жменьку ягідок, причому робіть це по-різному: в сухому вигляді, як добавку в йогурт, коктейль або випічку.

Можна також заварювати чай:

  1. 1 столова ложка сушених ягід на 0,5 літра окропу.
  2. Залиште на 30 хвилин.
  3. Налийте пів склянки.
  4. Пийте 2-3 рази на день.
  5. Що залишилися після заварки ягоди можна з’їсти або додати в кашу або суп.

Якщо заварюєте чай в чайнику, то киньте туди 5-6 сушених ягід годжі.

Запобіжні заходи при застосуванні ягід

Дійсно, є кілька випадків важких побічних ефектів після вживання ягід годжі. Є дослідження, які вказують на можливу взаємодію антикоагулянту варфарину з годжі, а також можливі побічні ефекти при прийомі препарату Sintrom, іншого антикоагулянту. Goji ягоди можуть взаємодіяти з ліками для лікування діабету і артеріального тиску.

Якщо у вас є алергія на пилок, може мати місце деяка алергічна реакція в безпосередній близькості від квіток цих ягід. Але вживати в помірній кількості ягоди Годжі може бути безпечним і не мати протипоказань.d0bfd0bed0b3d0b0d0bdd196-d196-d0b4d0bed0b1d180d196-d18fd0b3d0bed0b4d0b8-7289053

Після прочитання коментарів від людей, які люб’язно розповіли про свій досвід споживання годжі, необхідно згадати про 2 найбільш поширених побічних ефектах і відзначити, що:

По-перше, можливо, що у деяких людей можуть з’явитися болі в животі. В цьому випадку логічно припинити використання сухих ягід і спробувати вживати тільки їх сік або екстракт (з пошуком соку, звичайно, можуть бути певні труднощі. Але, можливо, що на ринку вже є сік в консервованому вигляді). Часто проблема полягає не в самих ягодах, а в консервантах, які використовуються, тому що це дуже делікатне питання. Якщо ви йдете купувати ягоди, необхідно подбати про те, щоб купити якісний продукт. Ви повинні перевірити, який консервант використовувався.

Читайте також  Блефаропластика - хірургічна чи лазерна процедура?

Другий побічний ефект, який називають деякі люди — ягоди можуть стати причиною безсоння. Споживання їх вранці вирішить цю проблему. Крім того, необхідно бути обережними при їх придбанні. Ви повинні завжди дивитися, що ви купуєте. З ягодами Годжі відбувається те ж, що і з усіма іншими продуктами. Якщо ви хочете якість, потрібно платити, і ціна вища. Ягоди Goji дуже модні і багато недобросовісних продавців часто користуються нагодою, щоб отримати якомога більше вигоди від продажу цих ягід.

Схуднення з ягодами годжі

Судячи з відгуків, тільки цей продукт схуднути не допоможе. Але він точно зробить свій позитивний вплив при дотриманні дієтичного харчування, постійних фізичних навантаженнях. Якщо переїдати і харчуватися незбалансовано, то навіть 30 грамів ягід в день не допоможуть повернути тілу звичну форму.

Важливо! Часто в ягодах, які продаються у нас, є консервант Е220. Він додається, щоб з далекого Тибету продукт можна було транспортувати і зберігати. Але зміст цього консерванту може викликати нудоту і навіть блювоту.

Тому варто купувати ягоди годжі тільки на перевірених сайтах. Наприклад, на цьому сайті можна купити перевірені ягоди годжі.

Рецепт настою і чаю з ягід годжі для схуднення

Приймати ягоди можна в вигляді завареного чаю або настоянки для схуднення. Заварювати чай дуже просто, варто додати кілька сухих ягід годжі в чайничок, досить буде 6-7 ягідок. Або інший спосіб, на 500 мл окропу потрібна столова ложка нарізаних ягід. Скласти нарізані ягоди в чайник для заварювання і залити окропом. Настоювати чай близько години. Після закінчення часу процідити чай і можна пити його з медом.d0bdd0b0d181d182d196d0b9-d0b7-d18fd0b3d196d0b4-d0b3d0bed0b4d0b6d196-8033204

Але більш ефективний спосіб для скидання зайвої ваги підходить настій з ягід годжі. Готується він у такий спосіб: у термос кинути 40-60 ягід годжі, залити їх літром окропу і залишити настоятися на півгодини. Потім настій процідити і трохи остудити. Приймати настоянку стоїть перед прийомом їжі по склянці тричі на день.

Рецепти на сніданок

Смузі з ягід годжі. Для приготування потрібно: дві склянки кефіру, два ківі і яблука, столова ложка годжі. Всі інгредієнти засипати в блендер і подрібнити до кашки. Смузі готовий до вживання. Як добавки можна використовувати також інші низькокалорійні фрукти або ягоди. Смузі надає бадьорості на цілий день і притуплює на тривалий час відчуття голоду.

Читайте також  Все що потрібно знати про захворювання шкіри

Десерт із сиру і ягід годжі. Нарізати дрібними кубиками одне невелике яблуко. До яблуку додати 2 ст. ложки ягід годжі, три ложки нежирного кефіру і 200 гр. сиру 0%. Подрібнити все за допомогою блендера до повітряної маси, десерт готовий до вживання.

Пастила з ягід годжі. Подрібнити промитий чорнослив (500 гр.). Додати до чорносливу 100 грам ягід дерези, столову ложку крохмалю (бажано картопляного). Всі інгредієнти добре перемішати. Взяти деко, застелити папером для випікання. Пастилою намазати папір шаром до 1 сантиметра. Випікається пастила протягом години. Потім її варто розрізати за бажанням різними фігурками (кубиками, шматочками). І пастила готова до вживання на сніданок.

Цукерки з ягід годжі. Цукерки робляться легко, їх навіть робити не потрібно. Береться ягода годжі і Сведала на сніданок. Заспівувати ягоду необхідно столовою ложкою чаю без цукру. Цукерки бажано приймати вранці за півгодини або годину до прийому їжі, а також увечері — за дві години до сну.

Вівсяна каша з ягід годжі. Для приготування потрібні такі інгредієнти: 200 грам знежиреного молока, 3 столові ложки вівсяних пластівців, ст. ложка меду, 5-7 штук ягід годжі. Вівсяні пластівці замочити у воді на хвилин двадцять, потім відварити їх на повільному вогні п’ять хвилин. Потім додати в кашу молоко, мед, ягоди. Залишити настоятися пару хвилин і можна їсти.

Рисова каша з ягодами годжі. Для приготування потрібно: 500 мл молочної рисової каші, 50 гр. кураги і ягід годжі. Молочну рисову кашу можна приготувати з будь-якого рецепту, який вам подобається. Потім в майже готову кашу додати порізані ягоди кураги і ягід. Після готовності кашу зняти з плити і укутати в тепле покривало або рушник. Через півгодини кашу можна подавати на стіл.

Додаючи ягоди годжі в свій раціон і виключаючи калорійні продукти, можна скинути зайві кілограми значно швидше і «смачніше», своїм достатком рецептів. Важливо запам’ятати одне — якщо є алергічна реакція на ці екзотичні плоди, варто пошукати інші засоби для схуднення.

Вплив ягід годжі на здоров’я

Застосовувати ягоди годжі необхідно в строгих дозуваннях. Щоб схуднути, важливо також правильно харчуватися, займатися спортом. І, звичайно, не варто забувати про позитивний настрій. Іноді саме він грає більш важливу роль, ніж якісь продукти.

Нагадуєо, ви можете купити ягоди Годжі в Україні, орієнтовна ціна 450 гривень. Ми співпрацюємо з офіційним дилером.

Перейти на офіційний сайт