Заправка для борщу

Взимку вам буде досить відварити в бульйоні картоплю, додати капусту, заправку — і все. Забудьте про окреме пасерування цибулі та моркви, а також про тривале тушкування буряків з томатом. Крім того, з такою заправкою ви зможете легко зварити борщ навіть на природі.
Інгредієнти:

  • 3 кг буряка
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 1 кг моркви
  • 1 кг помідорів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка олії
  • 0,5 склянки 9% -го оцту
  • 3 столові ложки солі.
  • Приготування:

    Всі овочі очистити і добре вимити.

    Цибулю нарізати півкільцями або четвертинками кілець і укласти в варильний таз. Додати натерті на крупній тертці буряк і моркву, нарізаний соломкою болгарський перець і напівкружечками помідор.

    Поверх підготовлених овочів насипати цукор і сіль, влити олію і столовий оцет і залишити на 15-20 хвилин, після чого перемішати і поставити на маленький вогонь.

    Коли овочі пустять сік, вогонь додати, довести до кипіння і варити близько 30 хвилин.

    Гарячу масу розкласти в підготовлені банки, накрити простерилізованими кришками і закупорити.

    Джерело

    Читайте також  Новий борщ: буряковий крем-суп

    Be the first to comment

    Leave a Reply