Томатний крем-суп, який тане у роті

Ділимося рецептом ніжного томатного крем-супу.
Інгредієнти:

  • помідори 1 кг
  • цибуля 2 шт.
  • солодкий перець 2 шт.
  • голівка часнику 1 шт.
  • італійська приправа
  • свіжі трави (чебрець, розмарин або орегано)
  • свіжий базилік 1 пучок
  • сіль і мелений чорний перець
  • овочевий бульйон 240 мл
  • вершки 120 мл.
  • Розігрійте духовку до 200°C.

    Помідори помийте і розріжте навпіл. Очистіть і розріжте навпіл цибулини. Солодкий перець помийте.

    У голівки часнику зріжте верхівку, оголивши зубчики.

    На деко викладіть помідори, цибулю, солодкий перець і голівку часнику. Щедро збризніть оливковою олією, посипте свіжою зеленню, італійською приправою, сіллю та перцем.

    Випікайте в попередньо розігрітій духовці приблизно 25-30 хвилин або поки овочі не стануть м’якими.

    Коли овочі запечуться, дайте їм охолонути кілька хвилин. Зубчики часнику очистіть від шкірки і перекладіть в блендер разом з рештою запечених овочів. Додайте в блендер жменю свіжого базиліка і овочевий бульйон.

    Перемішайте до однорідності. Якщо суміш занадто густа, ви можете додати трохи більше овочевого бульйону, щоб отримати бажану консистенцію.

    Перелийте отриману суміш у каструлю і поставте на середній вогонь.

    Коли суп нагріється, додайте вершки. Приправте сіллю і перцем за смаком.

    Проваріть суп на повільному вогні кілька хвилин, щоб смаки з’єдналися.

    Розлийте суп по тарілках. Збризніть невеликою кількістю оливкової олії та вершків і прикрасьте свіжим базиліком.

    Джерело

    Читайте також  Борщ з яблуками

    Be the first to comment

    Leave a Reply