Стейк з цвітної капусти з сиром

Стейки з цвітної капусти — це чудовий гарнір, який дуже легко приготувати як у духовці, так і на сковороді. Приготовану таким чином цвітну капусту називають стейками, хоча ця страва не має нічого спільного з м’ясом. Але завдяки формі пластів капусти, які дуже схожі на класичні шматочки телятини з кісткою, страва отримала таку цікаву назву.
Інгредієнти:

  • Цвітна капуста 1 шт.
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Копчена паприка 0.5 ч. л.
  • Часник, зубчики 1 шт.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Цибуля зелена 20 г.
  • Цвітну капусту помийте, обсушіть і наріжте стейками шириною 2 см. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом.

    Поєднайте оливкову олію, пропущений через прес часник, копчену паприку, сіль, перець і перемішайте. Змастіть цією сумішшю стейки з капусти та запікайте 10 хвилин при температурі 180°C.

    Потім посипте стейки тертим сиром та запікайте ще 3-5 хвилин до розплавлення сиру. При подачі посипте подрібненою зеленою цибулею.

    Джерело

    Читайте також  Кримський янтик з м'ясом

    Be the first to comment

    Leave a Reply