Солянка м’ясна: класичний рецепт

Солянка — це суп, приготований на наваристому бульйоні, який може містити більше десятка м’ясних складників. Втім, солянка буває як м’ясна, так і рибна, і навіть грибна. Наш сьогоднішній рецепт — солянка м’ясна збірна, страва, що посіла гідне місце не тільки в домашній кухні, а й у ресторанних меню.
Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини на кістці
  • 200 г копченої грудинки
  • 200 г шинки
  • 200 г копченої ковбаси
  • 200 г мисливських ковбасок
  • 200 г сосисок
  • 4-5 солоних огірків
  • 2 цибулини
  • 2 цибулини
  • 1 банка маслин
  • Додатково:

    2 столові ложки каперсів
    1 лимон
    3 л води
    1 склянка розсолу
    2 столові ложки томатної пасти
    2 лаврові листи
    8-10 горошин чорного перцю
    4-5 горошин запашного перцю
    сметана
    зелень
    олія
    сіль.

    Приготування:

    Яловичину залити холодною водою та зварити бульйон, з додаванням цілої моркви та 1 цибулини. За 15 хвилин до готовності до бульйону додати лавровий лист та чорний і запашний перець горошком.

    Готовий бульйон процідити, а м’ясо зняти з кістки та нарізати шматочками.

    Цибулину, що залишилася, подрібнити, спасерувати на рослинній олії до прозорості, додати нарізані кубиками солоні огірки і тушкувати 7-10 хвилин. Потім додати томатну пасту, влити розсіл і прокип’ятити протягом 5-7 хвилин.

    Окремо обсмажити нарізані ковбаски, копчену грудинку та шинку.

    Проціджений бульйон довести до кипіння, додати овочеву суміш і проварити 5-10 хвилин, після чого додати варену яловичину та обсмажену копченину і варити ще 10 хвилин.

    Наприкінці додати нарізані кружальцями сосиски, за необхідності посолити і варити 5-7 хвилин. Перед тим, як вимкнути вогонь, додати каперси.

    Готовій солянці дати настоятися 15-20 хвилин.

    При подачі до кожної тарілки покласти маслини, зелень, сметану та скибочку лимона.

    Джерело

    Читайте також  Рецепт українських вареників з картоплею та шкварками на пару

    Be the first to comment

    Leave a Reply