
Солянка — це суп, приготований на наваристому бульйоні, який може містити більше десятка м’ясних складників. Втім, солянка буває як м’ясна, так і рибна, і навіть грибна. Наш сьогоднішній рецепт — солянка м’ясна збірна, страва, що посіла гідне місце не тільки в домашній кухні, а й у ресторанних меню.
Інгредієнти:
Додатково:
2 столові ложки каперсів
1 лимон
3 л води
1 склянка розсолу
2 столові ложки томатної пасти
2 лаврові листи
8-10 горошин чорного перцю
4-5 горошин запашного перцю
сметана
зелень
олія
сіль.
Приготування:
Яловичину залити холодною водою та зварити бульйон, з додаванням цілої моркви та 1 цибулини. За 15 хвилин до готовності до бульйону додати лавровий лист та чорний і запашний перець горошком.
Готовий бульйон процідити, а м’ясо зняти з кістки та нарізати шматочками.
Цибулину, що залишилася, подрібнити, спасерувати на рослинній олії до прозорості, додати нарізані кубиками солоні огірки і тушкувати 7-10 хвилин. Потім додати томатну пасту, влити розсіл і прокип’ятити протягом 5-7 хвилин.
Окремо обсмажити нарізані ковбаски, копчену грудинку та шинку.
Проціджений бульйон довести до кипіння, додати овочеву суміш і проварити 5-10 хвилин, після чого додати варену яловичину та обсмажену копченину і варити ще 10 хвилин.
Наприкінці додати нарізані кружальцями сосиски, за необхідності посолити і варити 5-7 хвилин. Перед тим, як вимкнути вогонь, додати каперси.
Готовій солянці дати настоятися 15-20 хвилин.
При подачі до кожної тарілки покласти маслини, зелень, сметану та скибочку лимона.
Leave a Reply
Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.