Щерба — це рибна юшка з кількох видів риби на Святвечір

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт щерби з книги Зіновії Клиновецької «Страви й напитки на Україні».
Інгредієнти:

  • Окунь 900 г
  • Вода 3.6 л
  • Перець чорний, горошок 3 шт.
  • Цибуля жовта ріпчаста 2 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Петрушка гілочка і кріп гілочка за смаком
  • Сіль за смаком.
  • Добре промийте рибу, зніміть луску за допомогою ножа. Виріжте зябра та плавники, відріжте голови та хвости, зріжте м’ясо, виберіть з нього кістки.

    Складіть кістки та голови в каструлю, залийте холодною водою та поставте на вогонь. Покладіть цибулю, перець, лавровий лист та посоліть. Варіть протягом 2-3 годин, поки бульйон добре не увариться та його кількість не зменшиться.

    Процідіть бульйон через сито та перелийте назад у каструлю. Доведіть до кипіння.

    Покладіть м’ясо риби та відваріть до готовності (близько 15 хвилин). Додайте нарізаний свіжий кріп, петрушку й подавайте.

    Джерело

    Читайте також  Пісні голубці з картоплею

    Be the first to comment

    Leave a Reply