Рецепт зеленого борщу зі щавлем

Зелений борщ – одна з найкорисніших і найсмачніших перших страв української кухні. Основним інгредієнтом страви є свіжий щавель. Але можна і заморожений. Також до складу зеленого борщу входять свинячі ребра, картопля, яйця, овочі та зелень.
Інгредієнти:

  • ребра свинячі 500 г
  • картопля 3 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • щавель свіжий 150 г
  • яйце 4 шт.
  • вода 2,5 л
  • олія 2 ст. л.
  • сіль
  • зелень (кріп, петрушка).
  • Приготування:

    Свинячі ребра помийте та наріжте на шматки. Викладіть до каструлі, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Знімайте пінку, яка утворюватиметься.

    Варіть м’ясо на повільному вогні одну годину, потім дістаньте його з бульйону, відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Бульйон процідіть і викладіть до нього м’ясо.

    Картоплю, моркву й цибулю почистьте. Картоплю з цибулею наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на середній тертці.

    Яйця відваріть у киплячій воді 6-8 хвилин. Охолодіть, очистьте та наріжте кубиками.

    До киплячого бульйону викладіть картоплю і варіть 10 хвилин.

    На сковороді з олією обсмажте цибулю й моркву до м’якості.

    Щавель, кріп і петрушку добре промийте під проточною водою та дрібно наріжте.

    До бульйону з картоплею викладіть обсмажені овочі, яйця, щавель, зелень, посоліть, доведіть до кипіння і проваріть одну хвилину. Дайте готовому борщу настоятися 10-15 хвилин.

    Подавайте зелений борщ зі сметаною.

    Джерело

    Читайте також  Страви на Старий Новий рік: що приготувати?

    Be the first to comment

    Leave a Reply