Рецепт італійського м’ясного пирога стромболі

Цей класичний домашній рецепт стромболі дуже смачний! Хрусткий зовні та м’який і сирний всередині. Цей рецепт чудово підходить для основної страви, або наріжте його на шматочки як закуску.
Інгредієнти:

  • Вода 1 склянка
  • Дріжджі сухі 10 г
  • Цукор 1 ст. л.
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне 4 склянки.
  • Начинка:

    Масло вершкове 4 ст. л.
    Часник, зубчики 2 шт.
    Петрушка, пучок 1 шт.
    Пепероні 450 г
    Моцарела 450 г
    Яйце куряче, велике 1 шт.

    Приготування:

    Спочатку зробіть тісто. Збийте теплу воду, дріжджі та цукор і дайте відпочити 5 хвилин. Потім перекладіть у велику миску для змішування та додайте оливкову олію, сіль і борошно, добре перемішайте. Переверніть тісто на присипану борошном поверхню. Вимішуйте тісто доти, доки воно не стане м’яким.

    Сформуйте з тіста гладку кулю. Помістіть кулю тіста у змащену маслом миску і змастіть усі боки маслом. Накрийте чистим кухонним рушником і дайте піднятися протягом півтори години, або поки тісто не збільшиться вдвічі.

    Тим часом розігрійте духовку до 180 градусів і застеліть два дека пергаментним папером. Коли тісто збільшиться вдвічі, продавіть його, щоб вийшло повітря, і розділіть навпіл.

    За допомогою качалки розкачайте кожну половину у прямокутник. Змішайте розтоплене вершкове масло і часник і розподіліть по всьому тісту. Посипте петрушкою. Використовуйте половину пепероні та сиру для кожного прямокутника, залишаючи межу 1 сантиметр унизу та 3 сантиметри вгорі.

    Змастіть краї збитим яйцем. Повільно згорніть у щільний довгий рулет і підігніть кінці під час скручування. Змастіть стромболі яйцем і гострим ножем зробіть 4 надрізи зверху.

    Випікайте приблизно 20-25 хвилин або до рум’яної скоринки. Подавайте із соусом маринара.

    Джерело

    Читайте також  Крабовий салат по-японськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply