Повітряні еклери з білковим кремом

Тісто, приготоване за цим рецептом, також ідеально підійде для еклерів із заварним або масляним кремом.
Інгредієнти:

  • Масло вершкове 73% 100 г
  • Олія соняшникова рафінована 2 ст. л.
  • Вода 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Борошно пшеничне 150 г
  • Яйце куряче, велике 4 шт.
  • Для крему:

    Яєчний білок 4 шт.
    Цукор 150 г
    Лимонна кислота 1/6 ч. л.

    Налийте воду в каструлю, покладіть масло, додайте дрібку солі і олію. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Всипте все борошно, зменште вогонь і швидко перемішайте до однорідності. Має вийти гладка маса, як на відео. Залиште тісто на 3-5 хвилин остигати.

    Вбийте в масу по одному яйця, ретельно перемішуючи після кожного. Має вийти густе тягуче тісто.

    Покрийте деко пергаментом або силіконовим ковриком. Викладіть тісто чайною ложкою або з кондитерського мішка. Випікайте у попередньо розігрітій духовці за температури 220°С впродовж 10 хвилин. Потім знизьте температуру до 180°С і допечіть до рум’яності, 10-15 хвилин. Готові кульки викладіть остигати на решітку.

    Приготуйте крем. До білків додайте лимонну кислоту, цукор, розмішайте. Нагрівайте на водяній бані, постійно помішуючи. Доведіть масу до температури 60-70°С. Зніміть з водяної бані і збийте міксером до стійких піків.

    Начиніть тістечка кремом.

    Джерело

    Читайте також  Картопля дюшес — французький гарнір

    Be the first to comment

    Leave a Reply