М’ясо по-французьки з грибами і картоплею

М’ясо по-французьки сподобається любителям цікавих картопляних запіканок із сиром та м’ясних страв у духовці. Для цієї страви можна брати будь-яке м’ясо: курятину, індичку, але ми взяли свинину. Так само і з грибами: ми взяли звичайні печериці, але ви можете обрати доступні вам лісові гриби.
Інгредієнти:

  • Картопля 450 г
  • Печериці 400 г
  • Свинина 400 г
  • Цибуля 180 г
  • Томати 100 г
  • Твердий сир 180 г
  • Олія соняшникова рафінована 1 ст. л.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • М’ясо промийте й обсушіть паперовими рушниками. Наріжте однаковими шматочками, відбийте з обох боків, посоліть і поперчіть. Форму для випікання змастіть олією і викладіть туди м’ясо.

    Цибулю почистьте й наріжте тонкими кільцями. Викладіть поверх м’яса.

    Печериці помийте, обсушіть та наріжте тонкими пластинами. Обсмажте у розігрітій сковороді в невеликій кількості олії до золотистого відтінку протягом 5-7 хвилин. Викладіть гриби поверх м’яса з цибулею.

    Картоплю почистьте, наріжте пластинами 2-3 мм завтовшки й покладіть наступним шаром у форму. Змастіть невеликою кількістю майонезу.

    Томати помийте і наріжте кружальцями, викладіть поверх картоплі.

    Натріть твердий сир на крупній тертці й посипте зверху останнім шаром.

    Випікайте у розігрітій до 180°С духовці 30 хвилин під фольгою, а потім ще 5-7 хвилин, знявши фольгу. Подавайте гарячим.

    Смачного!

    Джерело

    Читайте також  Пікантний пиріг з рикотою і квасолею

    Be the first to comment

    Leave a Reply