Мариновані огірки з гірчицею

опис

Пропонуємо вашій увазі дуже швидкий спосіб приготування маринованих огірків. Насіння гірчиці жовтої додадуть їм особливої пікантності.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Мариновані огірки з гірчицею” (на 100 грам)

  • Білки 0 гр.
  • Жири 0.1 гр.
  • Вуглеводи 7.1 гр.
  • Калорії 34 ккал.

Покроковий рецепт з фото

01. Щоб приготувати мариновані огірки з гірчицею, необхідно підготувати деякі інгредієнти. В першу чергу приготуйте рідину для маринування. Для цього вам знадобиться ківш, сотейник або невелика каструлька, в загальному будь-яка зручна ємність, яку можна використовувати на плиті. Відміряйте кількість білого оцту, яку зазначено в рецепті, і вилийте його в ємність.

02. В оцет додайте необхідну кількість цукрової пудри і солі. Так само вам знадобляться насіння жовтої гірчиці, киньте кілька ложок в ємність з оцтом. Долийте воду, поставте на плиту і запаліть вогонь. Весь час помішуйте і прогрівайте на слабкому вогні, поки не розчиниться цукрова пудра і сіль.

Мариновані огірки з гірчицею

03. Тепер займіться самим головним інгредієнтом цієї страви – огірками. Ви можете використовувати як довгі гладкі, так і невеликі за розміром огірки в пупиришках. Ретельно помийте їх під проточною водою і промокніть рушником. На кухонній дошці наріжте огірки кружальцями завтовшки 5 – 7 мм, не товще.

Мариновані огірки з гірчицею

04. Заздалегідь підготуйте банки для маринування огірків. Для цього обшпарте їх окропом і залиште на час остигати. У підготовлені банки помістіть нарізані тонкими кружечками огірки. Складіть їх досить щільно.

Мариновані огірки з гірчицею

05. Кружечки огірків в банках залийте гарячим маринадом. Накрийте кришкою і дайте постояти не менш 10 хвилин. По закінченню цього періоду можна злити з банок з огірками рідину. Мариновані огірки з гірчицею готові. Вони особливо чудові в бургерах або бутербродах. Смачного!

Читайте також  Борщ з квашеною капустою і грибами

Мариновані огірки з гірчицею

Джерело