Кримський янтик з м’ясом

Подавати до столу готовий янтик рекомендується відразу ж після приготування, оскільки саме в гарячому вигляді він має найхрумкішу скоринку і найніжнішу начинку всередині.
Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 400 г
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Окріп 250 мл
  • Сіль 2 ч. л.
  • Яловичий фарш 400 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник, зубчики 4 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком.
  • Приготуємо тісто. У миску просійте борошно, додайте сіль та рослинну олію. Перемішайте.

    Зробіть у борошні заглиблення, влийте окріп і замісіть тісто. Тісто має бути еластичним.

    Дайте тісту «відпочити» 30-40 хвилин.

    Приготуємо начинку. Покладіть в миску 350 г фаршу, велику цибулю і часник. Подрібніть все за допомогою блендера.

    Додайте до фаршу 60 мл холодної води, сіль та чорний перець.

    Тісто поділіть на 12 частин.

    Кожну частину розкатайте в тонке коло. На одну половину кожного кола покладіть одну столову ложку фаршу, а другою половиною закрийте. Закріпіть краї.

    Добре розігрійте сковороду та покладіть на неї коржики. Смажте на сухій сковороді під кришкою — на середньому вогні (приблизно по 3 хвилини з кожного боку).

    Джерело

    Читайте також  Безе на паличці