Грибний суп пюре з картоплею

опис

Зараз дуже популярними стали легкі супи-пюре. Це перетерті або збиті блендером овочеві супи з грибами або м'ясом, може чисто овочеві, з додаванням вершків. Всього за півгодини ми отримуємо ніжну, ароматну і ситну страву, з кремовою текстурою, які так відрізняються від звичних супів. Рецепт грибного супу пюре з картоплею дуже простий, і буде ідеальним варіантом для легкої, смачної вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви “Грибний суп пюре з картоплею” (на 100 грам)

  • Білки 2 гр.
  • Жири 5.2 гр.
  • Вуглеводи 4.6 гр.
  • Калорії 76 ккал.

КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01. Ставимо на маленький вогонь каструлю і наливаємо в неї оливкову олію. Додаємо дрібно нарізану кубиками ріпчасту цибулю. Злегка помішаємо.

02. Тепер додамо гриби печериці. Ми не дарма беремо саме ці, досить поширені, гриби. Вони мають дуже ніжним смаком і приємним, насиченим грибним ароматом. При цьому безпечні, так як вирощені в теплицях. Гриби треба попередньо ретельно помити, дати стекти воді, і нарізати тоненькими пластинами. Підготовлені печериці висипаємо в каструлю до цибулі.

Грибний суп пюре з картоплею

03. Не забуваємо посолити гриби. Потім добре все перемішаємо і будемо готувати гриби на маленькому вогні хвилин 5 – 10. Печериці повинні стати злегка м'якими, а цибуля прозорою.

Грибний суп пюре з картоплею

04. Очистимо і крупно поріжемо часник. Додамо до грибів і перемішаємо, щоб вони краще увібрали аромат часнику.

Грибний суп пюре з картоплею

05. Попередньо очищену картоплю, ріжемо невеликими шматочками і додаємо в каструлю до наших грибів. Перемішаємо.

Грибний суп пюре з картоплею

06. Цівкою вливаємо вершки. Все ще раз добре перемішаємо. У тій же склянці, в якій були вершки, наливаємо воду (так ми вимиємо залишки вершків). Виливаємо в каструлю до наших грибів з овочами, перемішаємо. Зі спецій скористаємося чорним, меленим перцем. Додамо його в наш суп і перемішаємо. На маленькому вогні, щоб не вирував, будемо варити суп до готовності.

Читайте також  Штрудель по-одеськи

Грибний суп пюре з картоплею

07. Коли суп звариться, акуратно опустимо в нього погружний блендер або міксер і зібємо його до однорідної маси. Блендер ставимо на низькі обороти, так ви виключіте можливі опіки від гарячих бризок. Суп повинен вийти без грудочок, з ніжною, однорідною текстурою.

Грибний суп пюре з картоплею

08. Грибний суп пюре з картоплею готовий. Розливаємо в порційні тарілки і прикрашаємо листочками зелені петрушки. До грибного супу-пюре будуть хороші грінки з сиром. Залишилося покликати рідних і вручити їм ложки. Апетитний, ароматний і такий смачний суп-пюре, насолоджуйтеся!

Грибний суп пюре з картоплею

Джерело