Грибна юшка з солоним оселедцем на Святвечір

На столі у Святвечір обов’язково має бути рибна страва і старовинна юшка із солоним оселедцем вас не розчарує! Кулінар і телеведучий Костянтин Грубич ділиться рецептом рівненської рибної юшки із сушеними лісовими грибами.
Інгредієнти:

  • Вода 3 л
  • Гриби сушені 150 г
  • Оселедець 300 г
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком
  • Зелень за смаком
  • Олія.
  • Гриби замочити хвилин на сорок, аби вони стали м’якенькими. Потім скласти в каструлю, залити трьома літрами води та варити 15-20 хвилин.

    Цибулю й моркву почистити, порізати невеличкими кубиками та обсмажити в олії до м’якості. Додати в каструлю з грибами. Довести до кипіння та поварити разом із грибами 5-7 хвилин.

    Оселедець випатрати, видалити голову, помити, обтерти паперовими рушничками. Нарізати шматочками (кісточки й хребет можна залишити). Додати в каструлю, довести до кипіння. Вимкнути вогонь і дати юшці настоятися 30-40 хвилин.

    При подачі посипати дрібно рубаною зеленню. Перед подачею скуштувати на сіль — якщо її замало (бо оселедець і так солоний) посолити.

    Джерело

    Читайте також  Італійська фокачча - як приготувати її вдома

    Be the first to comment

    Leave a Reply