Готуємо квасолеві фрикадельки

Вегетаріанська кухня — це смачно! Ви ще не переконалися в цьому? Усього кілька простих кроків — й ароматні квасолеві фрикадельки легко замінять м’ясо на вашому столі.
Інгредієнти:

  • Квасоля червона, консервована 400 г
  • Панірувальні сухарі 50 г
  • Часник сушений 1/2 ч. л.
  • Цибулевий порошок 1/2 ч. л.
  • Сіль кам’яна 1/2 ч. л.
  • Яйце куряче, жовток 1 шт.
  • Олія 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком.
  • Для соусу:

    Консервовані томати у власному соку 400 г
    Копчена паприка 1/2 ч. л.
    Цукрова пудра 1/2 ч. л.
    Базилік сушений 1 ч. л.
    Мелений коріандр і зелень за смаком.

    Приготування:

    Квасолю осушіть і промийте. В окремій мисці подрібніть помідори без шкірки.

    Змішайте квасолю з панірувальними сухарями, часниковим і цибулевим порошком, сіллю, перцем і яєчним жовтком. Використовуйте блендер або кухонний комбайн при невеликій швидкості. Суміш не повинна досягти глакої структури, тому змішуйте недовго.

    Зробіть з отриманої суміши 12 невеликих кульок. Розігрійте 1 ст. ложку олії у великій сковороді з антипригарним покриттям і підсмажте кульки протягом 5–6 хвилин на середньому вогні, регулярно перевертаючи, поки вони не підрум’яняться. Додавайте олію, якщо потрібно.

    Для приготування соусу помістіть помідори в середню каструлю, додайте паприку, цукрову пудру і оливкову олію, доведіть до слабкого кипіння. Готуйте 2–3 хвилини або до легкого загустіння, регулярно помішуючи. Приправте сіллю, перцем, додайте сушені базилік з коріандром.

    Додайте фрикадельки в соус і тушкуйте разом ще 1-2 хвилини, помішуючи. За потреби додайте трохи води, щоб соус не був дуже густим. На бажання прикрасьте страву подрібненою свіжою зеленню й подавайте.

    Джерело

    Читайте також  Банош з бринзою по-гуцульськи

    Be the first to comment

    Leave a Reply