Для тостів і булочок: веганська горіхова паста

Це легша і натуральніша версія магазинної горіхової пасти, яка пасує для веганів і вегетаріанців. У готових варіантах можна зустріти суху молочну сироватку чи мед, у нашій же версії є тільки фундук, темний шоколад (шукайте веганський!), цукор, соєве молоко і олія.
Інгредієнти:

  • Фундук 100 г
  • Чорний шоколад 70-75% 100 г
  • Цукор тростинний коричневий 100 г
  • Соєве молоко 100 мл
  • Олія соняшникова 50 мл.
  • Підрум’яньте горіхи на сухій сковороді. Коли вони остигнуть, покладіть їх у чашу кухонного комбайна. Додайте коричневий цукор і перебийте, поки інгредієнти не перетворяться на порошок.

    Темний шоколад грубо посічіть ножем. Перекладіть його у великий глечик або банку. Влийте гаряче соєве молоко. Дайте шоколаду розтанути, постійно помішуючи ложкою.

    Коли шоколад розтане, додайте мелені горіхи та цукор. Збийте суміш занурювальним блендером, поки не вийде крем. Влийте соняшникову олію. Змішайте ще раз, щоб отримати гладку і бархатисту текстуру.

    Перекладіть пасту у стерилізовані скляні банки, герметично закрийте і поставте в холодильник до подачі.

    Джерело

    Читайте також  Кабачкова ікра з грибами у мультиварці

    Be the first to comment

    Leave a Reply