Буронець, або бурачинка — це традиційний український літній холодний суп, який готується на основі листя буряків. Ця страва особливо популярна в літній період, коли хочеться чогось освіжаючого та легкого.
Інгредієнти:
Молоду картоплю добре помийте, викладіть в каструлю, залийте водою, так, щоб лиш накривала картоплю. Поставте варитися цілою до готовності, приблизно 15-20 хвилин.
Кукурудзяну крупу промийте 2-3 рази, потім залийте окропом і дайте запаритись, поки буде варитися картопля.
Кисляк або кефір налийте в каструлю і поставте на середній вогонь. Грійте, постійно помішуючи, до 90°C. До кипіння не доводьте.
Перелийте кисляк у каструлю до готової картоплі. Додайте запарену кукурудзяну крупу, посоліть і перемішайте. Дайте покипіти кілька хвилин.
Бурякове листя помийте і дрібно наріжте. Зелену цибулю і зелень подрібніть. Відправте в суп спочатку бурякові стебла, проваріть 2 хвилини. Потім додайте листя, зелену цибулю і зелень.
Одразу додайте сметану, перемішайте і проваріть ще 2 хвилини. Літній суп готовий. Смакує як гарячим, так і холодним.
Leave a Reply
Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.