Борщ з буряковою гичкою і яйцем — бюджетний рецепт

На вашому городі виросли молоденькі, завбільшки з дитячий кулачок, бурячки? Чи, може, ви побачили їх у магазині, але сказали собі: «Та я краще дочекаюся осені»? От і даремно! Адже з цих маленьких коренеплодів виходить неймовірно смачний молодий борщ.
Інгредієнти:

  • Картопля 500 г
  • Олія 1 ст. л.
  • Цибуля і морква по 1 шт.
  • Часник, зубчики 2 шт.
  • Овочевий бульйон 1.25 л
  • Бурякова гичка 100 г
  • Буряк молодий 2 шт.
  • Лимон, сік 1 ст. л.
  • Вершки 30% 125 мл
  • Кріп, пучок 1 шт.
  • Яйця курячі 4 шт., перець чорний мелений за смаком.
  • Почистьте й вимийте картоплю, наріжте кубиками.

    У каструлі з товстим дном, в якій варитимете борщ, обсмажте картоплю на олії або маслі впродовж 5 хвилин.

    Почистьте та вимийте цибулю й моркву. Очищений часник пропустіть крізь прес.

    Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на грубій тертушці. Додайте моркву та цибулю до картоплі. Помішуючи, тушкуйте 2 хвилини. Додайте часник.

    Влийте бульйон та доведіть до кипіння. Кип’ятіть упродовж 5 хвилин.

    Відокремте коренеплоди буряків від листя і все добре вимийте. Коренеплоди почистьте та наріжте тонкою соломкою або натріть на грубій тертушці. Листя наріжте дрібно. Також дрібно насічіть кріп.

    Додайте буряки до бульйону та варити близько 4 хвилин, насамкінець додайте бурякове листя і готуйте, доки овочі стануть м’якими.

    Додайте перець та — за потреби — сіль. Влийте лимонний сік, вершки та кріп.

    Зваріть круто яйця, охолодіть та почистьте їх. Перед тим як подавати борщ на стіл, розріжте яйця навпіл або наріжте кубиками.

    Джерело

    Читайте також  Суп з булгуром і фрикадельками

    Be the first to comment

    Leave a Reply