Баклажанна ікра в духовці

опис

Це не тільки один з найулюбленіших рецептів нашого сайту, а ще й один з найлегших. Просто підсмажте цілі баклажани і дайте їм охолонути. Потім змішайте з пастою тахині (кунжутною) і результат вас підкорить.

Інгредієнти

Харчова цінність страви ” Баклажанна ікра в духовці” (на 100 грам)

  • Білки 2.9 гр.
  • Жири 5.7 гр.
  • Вуглеводи 6.4 гр.
  • Калорії 92 ккал.

Покроковий рецепт з фото

01. Для початку включіть на розігрів духову шафу. Далі виберіть досить великого розміру баклажани, помийте під проточною водою і промокніть паперовим рушником для видалення зайвої вологи з овочів. Тепер візьміть великий неглибокий деко і застеліть його фольгою для випікання.

02.   Поместите баклажаны на противень с фольгой и сделайте на них проколы в нескольких местах, используя вилку. Это помогает выпустить горечь с овоща, пока он будет запекаться. Отправьте противень с баклажанами в предварительно разогретую духовку до 180 градусов и выпекайте, периодически переворачивая, пока овощ полностью не станет мягким. От 25 до 30 минут.

 Баклажанна ікра в духовці

03. Вытащите противень с запеченными баклажанами и отставьте в сторону охлаждаться от 10 до 15 минут, до тех пор, пока их не будет легко разрезать и обработать.

 Баклажанна ікра в духовці

04. Тим часом, приготуйте так званий соус до баклажанів. Для цього в глибокій ємності змішайте кунжутну пасту тахині, лимонний сік, очищений від лушпиння і подрібнений будь-яким зручним для вас чином часник.

 Баклажанна ікра в духовці

05. Потім додайте сухий кмин і добре все присоливши, перемішайте до утворення однорідної суміші.

 Баклажанна ікра в духовці

06. Далі займіться знову баклажанами. Розріжте смажені баклажани по всій довжині, злийте зайву рідину, виберіть запечену внутрішність з кожного овоча і відправте в ємність до приготованого раніше соусу. Ретельно перемішайте все за допомогою ложки і поставте охолоджуватися баклажанну суміш десь хвилин на 15.

Читайте також  Сациві з курки по-грузинськи

 Баклажанна ікра в духовці

07. А самі помийте під проточною водою зелень петрушки і на обробній дошці дрібно наріжте.

 Баклажанна ікра в духовці

08. Потім відправте нарізану петрушку в ємність з баклажанною сумішшю, добре перемішайте і вмочить зверху оливковою олією.

 Баклажанна ікра в духовці

09. Готову баклажанну ікру помістіть в герметичний контейнер і зберігайте в холодильнику до 5 днів. До столу подавайте з лавашем або білим хлібом.

 Баклажанна ікра в духовці

Джерело