опис
Обов'язково спробуйте приготувати запечені в духовці баклажани з фаршем в томатному соусі. Ситна, смачна страва. І на вигляд дуже незвичайна.
Інгредієнти
Харчова цінність страви “Баклажани з фаршем (в духовці)” (на 100 грам)
- Білки 4.1 гр.
- Жири 5.6 гр.
- Вуглеводи 5.3 гр.
- Калорії 93 ккал.
Покроковий рецепт з фото
01. Основний інгредієнт цієї страви – свіжі баклажани. Ретельно помийте їх під проточною водою і витріть рушником. Покладіть на кухонну дошку і розріжте навпіл уздовж. Відріжте хвостики.
02. Покладіть половинки зрізом вниз. Опуклу частину наріжте ромбами, що не дорізали до кінця близько 5 мм. Акуратно, щоб не розламати половинки баклажанів, натріть з усіх боків і в розрізах сіллю.
03. Візьміть вказану в рецепті кількість цибулі – шалот, зубчик часнику і очистіть від лушпиння. Сполосніть під проточною водою і розріжте на кілька частин.
04. Гілочки петрушки помийте під краном і промокніть зайву вологу. Наріжте крупно на кухонній дошці. Надішліть цибулю – шалот, часник і петрушку в чашу блендера. Додайте кілька ложок оливкової олії.
05. Тепер вам знадобиться кілька скибочок білого хліба. Використовуйте тільки м'яку частину без скоринки. Покришіть хліб в чашу блендера. Закрийте кришкою і включіть кухонний прилад. Подрібніть вміст блендера до кашоподібного стану.
06. Не менш важливий інгредієнт цієї страви – м'ясний фарш. Використовуйте яловичий, свинячий або навіть курячий, який ви найбільше любите. Помістіть фарш в глибоку чисту миску. Надішліть до нього подрібнену в блендері суміш з цибулі – шалот, часнику, зелені і хліба.
07. Фарш обов'язково посоліть, додайте чорний і гострий мелений перець. Одягніть на руку рукавичку і ретельно перемішайте всі інгредієнти в мисці.
08. Дістаньте форму для запікання. Краще використовувати фарфорову або скляну. На дно форми відправте пюре з томатів, рівномірно розподіліть по всьому периметру. Візьміть половинки підготовлених баклажанів. У розрізи на овочах засуньте приготований фарш. У вас повинні вийти баклажани «в клітинку». Нафарширований баклажани складіть у форму для запікання.
09. Форму з баклажанами накрийте харчовою фольгою, відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 35 хвилин. Після дістаньте форму з духовки. Полийте баклажани бульйоном, знову накрийте фольгою. Запікайте баклажани з фаршем ще хвилин 10 – 15 при температурі 200 градусів. Готову страву подавайте в теплому вигляді. Смачного!