Борщ з качкою і чорносливом

Борщ з качкою і чорносливом — це вишуканий варіант традиційного українського борщу. Насичений смак качки, солодкість буряка, кислинка томатної пасти, димний присмак чорносливу — у цьому борщі зібрана розкішна смакова палітра для справжнього гурмана. А сметана до борщу зі збалансованою жирністю 18% зробить із вашої страви справжній шедевр.
Інгредієнти:

  • Сметана 18% 120 г
  • Качка 0.5 шт.
  • Буряк 300 г
  • Капуста білоголова 400 г
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Корінь петрушки 1 шт.
  • Корінь селери 100 г.
  • Цибуля жовта ріпчаста 2 шт.
  • Чорнослив без кісточки 10 шт.
  • Додатково:

    Паста томатна 4 ст. л.
    Зубки часнику 3 шт.
    Петрушка, пучок 1 шт.
    Кріп, пучок 1 шт.
    Олія 3 ст. л.
    Оцет яблучний 2 ст. л.
    Цукор 2 ст. л.
    Лавровий лист 3 шт.
    Перець духмяний, горошок 5 шт.
    Перець чилі, порошок за смаком
    Любисток за смаком
    Оцет 1 ч. л.
    Сіль за смаком.

    Приготування:

    Качку гарно промийте, покладіть у велику каструлю і залийте 4 літрами холодної води. Доведіть до кипіння, зніміть піну, додайте трохи солі, лавровий лист, духмяний перець.

    На слабкому вогні варіть близько 1,5 години.

    Буряк помийте, почистьте і наріжте тонкою соломкою. Покладіть у сковороду чи сотейник з товстим дном, додайте сіль, цукор, оцет, томатну пасту і 150 мл бульйону з качки.

    Накрийте кришкою і на маленькому вогні тушкуйте 30 хвилин.

    Цибулю почистьте і наріжте чвертькільцями. Моркву, корінь петрушки й селери почистьте і поріжте соломкою.

    Нагрійте сковороду з олією, додайте овочі, посипте їх цукром і пасеруйте на середньому вогні до м’якості 10-15 хвилин.

    Картоплю почистьте і наріжте кубиками. Капусту тоненько нашинкуйте. Чорнослив промийте і розріжте на половинки.

    З бульйону дістаньте качку і перекладіть на тарілку. Картоплю, сіль, лавровий лист, духмяний перець та пасеровані овочі покладіть в бульйон. Доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин.

    Читайте також  Апельсиновий чай

    Потім додайте капусту і любисток (на бажання), доведіть до кипіння і варіть ще 10 хвилин. Далі додайте буряк з томатом, чорнослив і знову доведіть до кипіння. Посоліть до смаку і вимкніть вогонь.

    Зелень помийте і поріжте, часник пропустіть через прес і додайте до борщу. На бажання покладіть гострий перець.

    Дайте борщу настоятися 10-15 хвилин. Перед подачею додайте у борщ шматочки м’яса і сметану до борщу від «Сільпо», яка має ідеальну жирність та збалансованість смаку, щоб ваш борщ смакував ще краще.

    Джерело

    Be the first to comment

    Leave a Reply