Кацурін випустив першу заяву через тиждень після отруєння у власному ресторані

Відомий український ресторатор і фуд-блогер Михайло Кацурін поділився новими подробицями щодо скандалу з його закладом «Китайський привіт» у Львові. На своїй сторінці в  інстаграмі чоловік співачки Наді Дорофєєвої опублікував фото з лікарні та розсекретив, що насправді у ресторані отруїлися 119 людей, 46 з них досі під наглядом лікарів.

За версією Михайла, сальмонела у сингапурський чізкейк могла потрапити через неякісні яйця, однак лабораторні дослідження показали, що інші яйця з кухні ресторану не були заражені. Серед кухарів бактерію виявили у двох працівників, і наразі невідомо, чи саме вони були джерелом зараження. Щодо відсутності медкнижок у 16 із 23 працівників, Кацурін заявив, що на момент відкриття закладу вони ще не були готові.

Читайте також: 58-річна Гаєк станцювала біля басейну в крихітному бікіні

«Звітую по львівській ситуації: 118 гостей захворіли (зі мною 119). ЗМІ пишуть про 75, але їх більше і ми на контакті з кожним. 46 людей ще в лікарні, але до кінця тижня більшіть, слава Богу, вже буде вдома. Чим отруїлися: всі постраждалі їли сінгапурський чізкейк 14 та 15 липня. Там крем з яєць (в них дуже чудово почуває себе сальмонела) + температура запікання менше 70 градусів, якої недостатньо, щоб цю сальмонелу вбити. Заключення лабораторій: продукти — чисто, 2 кухаря — сальмональоз. Обидва ці кухаря також 14/07 їли цей чізкейк (один з них сушеф і то його робота куштувати всі страви, а другий — заготівельник і він просто їв десерт і ми маємо цьому відеофіксацію з камер). Тому носії вони чи також потерпілі ми не знаємо. Також обидва ці кухаря мали медичні книжки перед прийомом на роботу. Одночасно з цим, у частини команди медкнижки ще готові не були і це наш факап. Втім, до отруєння це відношення не має, бо ті у кого медкнижок немає – здорові. Висновок: як саме сальмонела потрапила в чізкейк достеменно невідомо. Кондитери здорові, ті яйця, які лабораторія забрала на тест — стерильні. Тим не менше якось потрапила. Можливо, з іншого лотка яєць», написав він.

Читайте також  76-річна Шер уперше вийшла на червону доріжку із 37-річним бойфрендом

Також Кацурін розповів, що буде з «Китайським привітом» у Львові та його іншими ресторанами у столиці. Він запевнив, що його команда працює над новою системою харчової безпеки та змінить постачальника яєць. Він підкреслив, що продовжує виплачувати компенсації постраждалим і прибрав з меню сингапурський чізкейк.

«Що ми робимо зараз: 
– Продовжуємо підтримувати людей, робити компенсації і намагатися полегшити весь цей шлях.
– Працюємо над виправленням помилок, на які нам вказала Держпродспоживслужба (за що ми їм сильно вдячні).
– Міняємо постачальника яєць, а там де це можливо, міняємо яйця на пастеризовані яєчні суміші. Це значно зменшує ризик будь-яких харчових небезпек. 
– Повністю перезавантажуємо систему безпеки в усій своїй мережі, впроваджуємо систему управління безпекою харчових продуктів за найвищими світовими стандартами. Над цим буде працювати окрема команда, яку наразі я очолю особисто. Буду розповідати про процес! 
– ну і сінгапурський чізкейк звісно з меню ми прибрали»
, — поділився Михайло.

https://www.instagram.com/p/DMdGCE1scwk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Печать страницы

Be the first to comment

Leave a Reply